La Marató d’Empúries més minimalista

0
1047

La prova escalenca, que se celebrarà aquest cap de setmana (28 i 29 d’abril), incorpora enguany una modalitat de córrer descalç, a més de la tradicional marató de 42 km, inclosa de nou com a campionat català


 

La quinzena edició de la Marató d’Empúries, que se celebrarà entre aquest dissabte i diumenge, arribarà farcida de novetats. La més rellevant serà una nova modalitat, la minimalista (barefoot running), de 10 km, que sorgeix després d’una forta demanda i que anirà destinada als participants que aniran amb sabatilla mínima o descalços. Aquesta disciplina s’afegeix a les habituals proves de marató (42 km), mitja marató (21 km) i la de 10 km, que es faran el diumenge, i al circuit infantil -amb distàncies dels 400 m als 2 km- i una nova ruta de 5 km, que tindran lloc dissabte.

De totes les curses, que naixeran i acabaran al recinte arqueològic, la més representativa serà, com sempre, la marató, que serà inclosa com a Campionat de Catalunya després d’uns anys sense ser-ho. A més, en l’edició d’enguany s’afegirà també un servei de llebres per tal d’augmentar el nivell de la prova.

Més enllà del vessant esportiu, durant la jornada de dissabte també es farà al pavelló municipal la Fira del Corredor, que comptarà amb diferents botigues.

EL MATEIX RECORREGUT. D’altra banda, la Marató d’Empúries mantindrà el mateix recorregut dels darrers anys, amb un disseny pensat per ser urbà i atractiu de cara al corredor, aprofitant al màxim la part litoral de l’Escala, des de la costa d’Empúries fins al port.

La prova, organitzada pel Patronat Municipal d’Esports de l’Escala amb el suport de la Federació Catalana, espera congregar una xifra de participants similar a la que es va registrar l’any passat, uns 1.900. Enguany, es destinarà un euro de cada inscripció a ajudar l’Associació de Víctimes de la Talidomida i a l’AMC Catalunya, entitat que lluita contra l’artrogriposi múltiple congènita.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li