La Mar d’Amunt tindrà patrulla 24 hores

0
483

La Comissió d’Interior del Parlament aprova per unanimitat una proposta del PSC


La Comissió d’Interior del Parlament de Catalunya ha aprovat per unanimitat una proposta de resolució presentada pel grup del PSC-Units per Avançar per incrementar la presència dels Mossos d’Esquadra amb una patrulla les 24 hores del dia per cobrir les poblacions de Portbou, Colera, Llançà i el Port de la Selva. El secretari d’organització de l’agrupació de Portbou i Llançà, Gael Rodríguez, ha manifestat que «la vigilància 24 hores és una mesura importantíssima davant l’increment dels fets delictius a la zona i l’empitjorament de la sensació d’inseguretat».

La proposta la va presentar el diputat Òscar Aparicio, que va explicar que a la zona hi ha hagut darrerament un increment de la criminalitat, tant pel que fa a destrosses en el mobiliari urbà com pel que fa a delictes més greus, contra la salut pública i contra el patrimoni. «Això ha provocat que no només hagi crescut objectivament la inseguretat, sinó que també hagi crescut la sensació d’inseguretat entre els ciutadans», va lamentar Aparicio.

D’altra banda, Aparicio es va referir a les característiques concretes de Portbou, una població fronterera, amb fàcil accés en tren, amb un gran nombre de transeünts i, a la vegada, molt tancada orogràficament i amb un accés difícil, ja que per carretera s’hi arriba només per l’N-260, una via amb molts revolts. «Això fa que la policia no hi pugui accedir de manera ràpida si no és a la població», va explicar el diputat socialista. Aparicio també va recordar que ni Portbou ni Colera tenen policia local, ja que són poblacions de menys de 1.000 habitants, «cosa que fa imprescindible aquesta presència de Mossos durant les 24 hores del dia».

Tot i que la proposta socialista demanava dues dotacions de Mossos, finalment es va arribar a un acord en el si de la comissió perquè fos una sola patrulla. Aquest acord va ser el que va permetre que la iniciativa tirés endavant amb el suport de tots els grups. «No és una solució ideal, però és un gran avenç», van concloure Rodríguez i Aparicio.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li