“La majoria de consumidors de prostitució estan utilitzant esclaves sexuals del segle XXI”

0
975

  Durant aquests dies de congrés s’han posat sobre la taula moltes dades. És evident que no són una novetat. Què ha de fer la societat contra el tràfic de persones i l’explotació sexual?
La societat s’ho ha de prendre seriosament i els polítics, també. Això vol dir fer normes efectives perquè les actuals no ho són. Una de les qüestions podria ser penalitzar el consum però, sobretot,és molt important conscienciar la societat i això és el que hem pretès fer en aquest congrés. La política de conscienciació ens portarà a fer veure, sobretot als homes, que la majoria de consumidors de prostitució estan utilitzant esclaves sexuals del segle XXI. Això augmenta i afavoreix aquest esclavatge, per tant, cal que no hi contribueixin.

Com lluitem contra la hipocresia de la societat? La majoria de consumidors d’aquests serveis ja saben quina és la realitat o la poden intuir.
Les solucions s’han de donar a l’escola i a l’adolescència. S’ha de saber implicar la mainada, els futurs homes i futures dones i fer-los conscients i no amagar-los que existeixen situacions d’esclavatge, d’explotació i que moltes vegades són còmplices de tot això. És molt important eradicar aquesta xacra des de petits. Les màfies, però, detecten el mercat i també veuen que hi ha una renovació en contra de tot això. Aleshores què fan? Ara, per exemple, està molt de moda fer jornades en què per un euro la gent jove té una copa gratis, perquè no tenen poder adquisitiu, i aleshores els porten a llocs on hi ha dones explotades, però que sembla que no ho estiguin. És una cosa fàcil, divertida, paguen un euro per la copa, els serveis són més econòmics i fan que tot això es vagi enquistant. Les màfies primitives detecten aquestes situacions i hi ha altres mafies com les romaneses o les xineses que actuen de manera molt diferent. Hem de conscienciar des de petits, després a la Universitat i hem de formar els advocats encara més del que ho fem ara.

Estan fent una campanya de formació en aquest aspecte cap als lletrats. Amb quin objectiu?
Un advocat es pot trobar amb un cas de violència de gènere i no saber detectar que la víctima ho és també de tràfic de persones i d’explotació sexual. Un advocat ha de saber detectar aquestes circumstàncies perquè aquestes víctimes tinguin tots els recursos legals possibles i poder-les ajudar.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li