La llista d’espera per accedir a un pis protegit a Figueres ja arriba al mig miler de persones

0
543

La borsa que gestiona el Consell Comarcal ja ha llogat una vuitantena de pisos socials i només en queden dos de lliures


El nombre de persones que estan esperant per accedir a un habitatge de protecciĂł oficial a Figueres (Ă©s on hi ha mĂ©s demanda de la comarca) ja arriba al mig miler. AixĂ­ ho va anunciar la cap de l’Oficina d’Habitatge de l’Alt EmpordĂ , Ester Tomar, fent balanç de les actuacions gestionades el 2016. Tomar assegura que els casos es van atenent, perĂČ que es prioritzen les emergĂšncies; i el que hauria de ser un recurs extrem s’ha convertit en un habitual, ja que els problemes van a mĂ©s. AixĂČ ha fet que els pisos s’hagin anat esgotant i que la llista d’espera s’hagi anat ampliant.

Per intentar revertir aquesta situaciĂł, l’Oficina d’Habitatge gestiona una borsa amb pisos que no arriben al lloguer social, perĂČ que sĂ­ que estan per sota del preu del mercat lliure. Actualment hi ha una vuitantena de llars llogades, i ja nomĂ©s en queden dos de lliures. Per aixĂČ demanen als propietaris que hi posin mĂ©s pisos, oferint-los diversos avantatges.

RÈCORD DE CONSULTES. El 2012 l’Oficina d’Habitatge va signar un conveni amb la Generalitat i, d’aleshores ençà, ofereix serveis d’assessorament i tramitació de gestions als 68 municipis de la comarca [vegeu-los a baix]. I el 2016 s’han superat per primer cop les 20.000 consultes.

D’acord amb aquestes dades, el conseller comarcal d’Habitatge, Pere Casellas, lamenta que “aixĂČ ens revela una cronificaciĂł de les situacions”. I el seu homĂČleg de Benestar, Àlex HernĂĄndez, especifica que, d’aquests expedients, 1.053 corresponen a famĂ­lies que estan en risc d’exclusiĂł social, famĂ­lies monoparentals i dones que pateixen violĂšncia de gĂšnere.

OFIDEUTE PER AL LLOGUER. Entre els altres serveis que gestiona l’Oficina hi ha l’Ofideute, i properament se n’ampliarĂ  la cobertura. I Ă©s que fins ara el Consell Comarcal tenia un conveni amb la Generalitat per mitjançar amb els usuaris que tenen dificultats per pagar hipoteques, perĂČ veient la problemĂ tica real, estan enllestint un altre acord amb la DiputaciĂł per ampliar la prestaciĂł als conflictes amb els lloguers.

Paral·lelament, Tomar explica que una altre dels objectius Ă©s poder incidir tambĂ© en les ocupacions irregulars. PerquĂš actualment hi ha de model el que han fet ajuntaments com el de Figueres, “perĂČ pensem que hi hauria d’haver un protocol d’actuaciĂł molt mĂ©s ampliat perquĂš tots els ajuntaments sĂ piguen quĂš han de fer”, diu.

Leave a Reply

Sigues el primer a comentar!

Notificar-li
avatar
wpDiscuz