La llista d’espera per accedir a un pis protegit a Figueres ja arriba al mig miler de persones

0
1085

La borsa que gestiona el Consell Comarcal ja ha llogat una vuitantena de pisos socials i nomĂŠs en queden dos de lliures


El nombre de persones que estan esperant per accedir a un habitatge de protecció oficial a Figueres (és on hi ha més demanda de la comarca) ja arriba al mig miler. Així ho va anunciar la cap de l’Oficina d’Habitatge de l’Alt Empordà, Ester Tomar, fent balanç de les actuacions gestionades el 2016. Tomar assegura que els casos es van atenent, però que es prioritzen les emergències; i el que hauria de ser un recurs extrem s’ha convertit en un habitual, ja que els problemes van a més. Això ha fet que els pisos s’hagin anat esgotant i que la llista d’espera s’hagi anat ampliant.

Per intentar revertir aquesta situació, l’Oficina d’Habitatge gestiona una borsa amb pisos que no arriben al lloguer social, però que sí que estan per sota del preu del mercat lliure. Actualment hi ha una vuitantena de llars llogades, i ja només en queden dos de lliures. Per això demanen als propietaris que hi posin més pisos, oferint-los diversos avantatges.

RÈCORD DE CONSULTES. El 2012 l’Oficina d’Habitatge va signar un conveni amb la Generalitat i, d’aleshores ençà, ofereix serveis d’assessorament i tramitació de gestions als 68 municipis de la comarca [vegeu-los a baix]. I el 2016 s’han superat per primer cop les 20.000 consultes.

D’acord amb aquestes dades, el conseller comarcal d’Habitatge, Pere Casellas, lamenta que “això ens revela una cronificació de les situacions”. I el seu homòleg de Benestar, Àlex Hernández, especifica que, d’aquests expedients, 1.053 corresponen a famílies que estan en risc d’exclusió social, famílies monoparentals i dones que pateixen violència de gènere.

OFIDEUTE PER AL LLOGUER. Entre els altres serveis que gestiona l’Oficina hi ha l’Ofideute, i properament se n’ampliarà la cobertura. I és que fins ara el Consell Comarcal tenia un conveni amb la Generalitat per mitjançar amb els usuaris que tenen dificultats per pagar hipoteques, però veient la problemàtica real, estan enllestint un altre acord amb la Diputació per ampliar la prestació als conflictes amb els lloguers.

Paral·lelament, Tomar explica que una altre dels objectius és poder incidir també en les ocupacions irregulars. Perquè actualment hi ha de model el que han fet ajuntaments com el de Figueres, “però pensem que hi hauria d’haver un protocol d’actuació molt més ampliat perquè tots els ajuntaments sàpiguen què han de fer”, diu.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li