La llevantada paralitza mitja comarca i un esclafit fa destrosses a VentallĂł

0
1708

Un «tro molt fort i sostingut», segons va descriure l’alcaldessa de Ventalló, Remei Costa, va arrencar arbres, va aixecar coberts i bigues de ferro i va destrossar cotxes que s’havien deixat per precaució en tancats


 

Ja fa una setmana de la llevantada però el territori manté presents els seus efectes. Dies després encara s’avaluen danys i s’arrangen alguns desperfectes. A mitja tarda del passat 22 d’octubre els aiguats arrencaven, i a Figueres i Vilatenim ja es començaven a tallar carreteres. Quedava bloquejada la circulació al carrer d’Itàlia, la carretera de les Forques i també la C-252 a Vilabertran. S’hi afegia després el bloqueig a la C-260. A banda de talls a carreteres secundàries o camins, els passejos de localitats costaneres com Cadaqués, l’Escala, Llançà, Roses i el Port de la Selva rebien l’impacte de les onades, i les platges quedaven engolides per l’aigua. Centenars d’abonats van patir problemes de subministrament elèctric.

Després d’una nit estrepitosa de ratxes de vent i aigua, quedaven suspeses les classes a Llançà, Sant Pere Pescador i Colera. El transport escolar entre Castelló d’Empúries i Empuriabrava i el trajecte fins a Roses es van anul·lar. A Figueres, el temporal va deixar arbres arrencats, entre d’altres destrosses, però les classes es van fer amb normalitat. Fins i tot a escoles com el Carme Guasch, que va patir encara més els efectes dels aiguats per la situació de provisionalitat en què es troba després de 14 anys amb barracons. En qüestió de mobilitat ferroviària -i durant dies- va quedar suspès el servei internacional d’alta velocitat. Entre dimarts i dimecres quedava interrompuda la circulació de trens a la línia R11 entre Llançà i Girona.

A Ventalló, es va viure un ensurt més que gros amb la irrupció d’un esclafit al veïnat de Valveralla. Un «tro molt fort i sostingut», segons va descriure l’alcaldessa, Remei Costa, va arrencar arbres, va aixecar coberts i bigues de ferro i va destrossar cotxes que s’havien deixat per precaució en tancats. A Cabanes també es va patir un fenomen similar, que va deixar desperfectes importants en el teulat i les bigues d’una granja de vaques i ovelles.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li