La Jonquera preveu instal·lar fanals amb plaques solars a l’avinguda 6 d’Octubre

0
770

L’Ajuntament ha aprovat un pressupost municipal de 7,7 milions d’euros que posa l’accent en la recuperació post-Covid


L’Ajuntament de la Jonquera ha aprovat un pressupost de 7.737.560 euros per a l’exercici 2021. Es tracta d’un document que, segons explica l’alcaldessa, Sònia Martínez, «vol posar l’accent en la recuperació i reactivació econòmica i social del municipi». «Els nous comptes, que s’adapten a la situació d’excepcionalitat que estem vivint a causa de la Covid-19, es presenten equilibrats i compleixen els objectius d’estabilitat pressupostària», afegeix Martínez.

Pel que fa a les despeses, el consistori ha incrementat l’aportació que fa a l’Escola Municipal de Música i les subvencions municipals. En aquest sentit, l’Ajuntament preveu augmentar la partida per a l’arranjament de façanes, que passarà de 50.000 a 200.000 euros. A més, s’ha previst atorgar un seguit de subvencions i ajudes per tal de pal·liar els efectes econòmics i socials derivats de la Covid-19, com ara nous ajuts per a autònoms i petites empreses, suport a les famílies amb les activitats de lleure durant l’estiu o aportacions d’aliments per a les persones que ho necessitin a través de la Creu Roja. Els comptes per a 2021 també contemplen fer una aportació extraordinària a Serveis Socials per tal de poder fer front a les necessitats urgents de les famílies jonquerenques al llarg dels propers mesos. I per últim, s’ha incrementat fins als 42.000 euros la partida destinada a les subvencions esportives amb la voluntat de minimitzar els efectes que la pandèmia ha tingut sobre el dia a dia dels clubs.

En el capítol de les inversions, per al 2021 l’Ajuntament preveu unes despeses d’1.174.000 euros, que es finançaran en part amb una subvenció de 250.000 euros del PUOSC per a l’adequació de l’enllumenat públic. Entre les inversions previstes, l’Ajuntament contempla l’execució del projecte de la rotonda de la zona esportiva, que va ser la proposta guanyadora de la primera edició dels Pressupostos Participatius i que, a causa de l’esclat de la Covid-19, es va haver de posposar. També preveu realitzar millores al pati d’infantil de l’escola, donant resposta així a una demanda del professorat per resoldre algunes problemàtiques existents.

D’altra banda, el consistori executarà les obres de l’aparcament del carrer Albera i, en el marc de la reforma dels carrers del casc antic, actuarà al carrer Rocabertí. Durant el 2021 es continuarà amb l’arranjament de l’Avinguda 6 d’Octubre, on es col·locaran fanals amb plaques solars reutilitzables. Així mateix, es reformaran les dependències de la Policia Local per adaptar-les a la normativa vigent i per salvaguardar la seguretat dels agents. Aquestes obres han de permetre, a més, habilitar una zona d’atenció privada per a les dones víctimes de violència de gènere, un nou servei que entrarà en funcionament a principis del nou any. Finalment, el consistori contempla l’adquisició de petita maquinària diversa i d’un vehicle 100% elèctric per a la brigada municipal, amb la voluntat d’apostar per les energies netes.

Respecte als ingressos ordinaris, l’Ajuntament ha previst unes quantitats inferiors en comparació amb el pressupost del 2020 per si el consistori ha d’aprovar noves bonificacions i reduccions de quotes per fer front als efectes de la Covid-19.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li