La Jonquera, nucli de mercaderies

0
1064

L’estació Red Tortuga del municipi fronterer registra un total de 350 entrades de camions al llarg del dia


 

La Jonquera s’ha consolidat amb els anys com un dels grans punts estratègics per al transport de mercaderies d’Europa. Així ho assenyalen les xifres: segons les últimes dades provinents del Ministeri de Foment, el pas de vehicles pesants per la localitat fronterera ha augmentat un 9,5% el seu trànsit durant el primer semestre de l’any en relació amb el període anterior.

En concret, el nombre de transportistes que han creuat aquesta via de pas cada dia per fer una ruta internacional s’ha enfilat fins als 11.475 conductors. Molts dels quals passen per l’estació de servei Red Tortuga, on s’aturen diàriament 350 camions per realitzar els seus repostatges i els descansos reglamentaris abans de reiniciar el trajecte. Segons ressalta la mateixa estació de servei jonquerenca, el volum de carburant al mes repostat s’enfila fins als 3,5 milions, cosa que suposa uns 42 milions anuals.

PREDOMINI D’ESTRANGERS. Hi ha altres dades concloents. Una de les quals fa referència a la procedència dels transportistes que visiten freqüentment l’estació jonquerenca: el 65% procedeixen de fora d’Espanya, una xifra notòriament superior al 35% que ho fa des de les carreteres nacionals.

Molts d’ells aprofiten l’exclusiva planta de microfiltratge, única a Europa, que fa que el carburant de l’estació fronterera compleixi amb els més alts estàndards de qualitat, quelcom que li ha servit per obtenir enguany el segell de qualitat de SGS en matèria de combustible. D’altra banda, l’estació de Red Tortuga compta amb un pàrquing completament privat reconegut per ESPORG –l’Organització Europea de Pàrquings Segurs– com un dels més segurs i complets d’Europa.

L’estació és una de les 1.200 estacions de servei que Red Tortuga té escampades per vuit països d’Europa: Espanya, França, Bèlgica, Luxemburg, Holanda, Eslovènia, Alemanya i Àustria.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li