La Jonquera ja recull firmes pro seguretat

0
1452

Amb la Plataforma legalment constituïda, els veïns han redactat un manifest, recullen signatures i demà al vespre es mobilitzaran a davant de l’Ajuntament


 

Els veïns de la Jonquera han passat a l’acció. Quinze dies després que en una primera reunió (multitudinària) s’unissin per reclamar millores per al municipi, una setantena de persones es van tornar a trobar la setmana passada als Porxos de Can Laporta per començar a definir ja les primeres accions concretes. L’objectiu és clar: reclamar a les administracions, als cossos policials, o a qui calgui, que actuin per revertir l’augment d’inseguretat que ha patit el poble en els últims anys.

Per aconseguir-ho, el primer pas ha sigut constituir legalment la Plataforma de Veïns de la Jonquera. Una plataforma que, a partir d’ara, vehicularà diverses actuacions. La primera que han posat en marxa és una recollida de signatures a la qual ja s’han adherit diversos establiments del municipi. Les firmes avalen un manifest en què els veïns de la Jonquera i del Pertús denuncien precisament la inseguretat, referint-se tant a robatoris en cases i locals com a intimidacions personals al carrer, ocupacions d’immobles o tràfic de drogues a plena llum del dia. En el mateix text denuncien que en els últims mesos aquestes situacions s’han incrementat “de forma molt preocupant”, i demanen a l’Ajuntament que apliqui “solucions visibles” (com per exemple que la Policia Local torni a treballar 24 hores al dia).

La intenció de la Plataforma és presentar totes les signatures a l’Ajuntament. Per això demanaran una reunió amb l’alcaldessa, Sònia Martínez, i amb els altres regidors. Una trobada a la que també convidaran a tots els cossos policials que treballen a la Jonquera (Policia Local, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional espanyola i Guàrdia Civil) per demanar-los solucions reals perquè el poble torni a ser “com abans”. A més, també presentaran el manifest i les signatures al síndic de Greuges de Catalunya.

D’altra banda, la Plataforma també ha convocat una mobilització a davant de l’ajuntament. Serà demà mateix (dimecres), a les vuit del vespre. I per difondre tota la seva activitat i anar-ne comentant els resultats, han creat un grup de Facebook i un compte de Twitter.

Després de la primera reunió, que es va fer a finals de setembre, l’alcaldessa ja es va posar a disposició dels veïns i va mostrar la seva predisposició a escoltar les propostes que els formulin.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li