La Jonquera, feu de l’Open

0
724

El municipi fronterer acull aquest diumenge la segona edició de l’Open de Girona, adaptat enguany a la covid-19


L’èxit del primer Open Girona BTT de la Jonquera ha accelerat la seva consolidació al territori alberenc, que aquest pròxim diumenge, 11 d’abril, acollirà una segona edició amb previsions optimistes, malgrat que el context s’ha hagut d’adaptar a la pandèmia de la covid-19.

La prova, organitzada pel Club Esportiu Tramuntana X-Trem i l’Ajuntament de la Jonquera, s’emmarca dins del Campionat de Girona de BTT i del Premi Països Catalans, de la mateixa manera que també ho fa la Kids Cup de Girona de BTT, que igualment se celebrarà diumenge. Després de la primera prova del calendari Open BTT i la Kids Cup celebrada el passat 21 de març a Castell-Platja d’Aro, la zona jonquerenca acull la segona cita d’un campionat que s’acabarà de decidir al mes de maig, amb dues proves més a Sant Hilari de Sacalm (dia 8) i a Quart (dia 23).

Amb les dades a la mà, les previsions de participació són optimistes. Des de l’organització recorden que la prova de l’any passat, celebrada a punt de l’esclat definitiu de la pandèmia —el dia 1 de març—, va albergar un total de 307 inscrits, mentre que enguany se n’esperen, com a màxim, uns 500, arran de les inscripcions que ja es van efectuar al seu moment en la passada cursa de Castell d’Aro. No obstant això, els efectes del coronavirus s’han fet notar de valent en aquest sentit: durant aquesta edició, s’ha treballat conjuntament amb la Federació Catalana de Ciclisme i la Federació Francesa de Ciclisme mitjançant un conveni transfronterer que involucrava escoles ciclistes de Ceret, Thuir i Perpinyà; un centenar de joves que finalment no podran participar a la prova empordanesa pel tancament de fronteres, malgrat haver-se fet els testos PCR pertinents.

MESURES COVID. La influència del context pandèmic no només es fa evident entre els participants, sinó també en la logística. En aquest sentit, l’Ajuntament de la Jonquera ha treballat intensament per tal d’extremar les precaucions i evitar així possibles contagis en un dels millors circuits de la modalitat de tota Catalunya.

Al damunt de les pistes i corriols s’hi concentraran els millors especialistes catalans, amb lluites interessants, com la que protagonitzaran de ben segur Gerard Blanch (Club Ciclista Vilajuïga-Eobikes), el vencedor de la prova de l’any passat, amb Oriol Colomé (Edibikes).

CIRCUIT PERMANENT. Amb relació al circuit alberenc, que consta d’un traçat de 7 quilòmetres de recorregut amb punt d’inici i final a l’aparcament del CAP de la Jonquera, les millores efectuades han permès que sigui un itinerari permanent abalisat i degudament senyalitzat per a la pràctica del BTT.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li