La Jonquera comença a recollir propostes per al seu primer pressupost participatiu

0
1291

Aquest 2019 els veïns podran proposar i votar en què s’inverteixen 100.000 euros dels comptes municipals


 

L’Ajuntament de la Jonquera ha impulsat el seu primer pressupost participatiu, que permetrà als veïns proposar i votar en què s’inverteixen 100.000 euros dels comptes municipals corresponents a aquest 2019. Actualment el procés està en la primera fase: des de fa uns dies, i fins al 29 de març, les persones empadronades al municipi que tinguin més de 16 anys, i també les associacions i entitats registrades a la vila, podran presentar les propostes que els agradaria que s’executessin durant aquest any. El tràmit es pot fer telemàticament, a través del web http://decidimlajonquera.cat, o bé presentant una butlleta a la bústia que hi ha habilitada al Servei d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament (a l’edifici del mateix Ajuntament).

A principis d’abril, començarà la segona fase del procés, que és la d’anàlisi i validació de les propostes recollides. Els tècnics municipals seran els encarregats de decidir si els projectes passen o no a la fase següent. Perquè sigui així, han de ser propostes d’inversió de competència municipal, no poden tenir un cost superior als 100.000 euros, no es poden referir a actuacions que ja s’estiguin executant, han de ser viables tècnicament i no poden contradir el marc jurídic i legal.

La tercera fase, que es farà en una data encara per determinar, serà el fòrum ciutadà. Una trobada oberta a tota la població en què els assistents podran debatre quins projectes finalistes se sotmeten a la votació final. Una votació que serà la quarta i última fase del procés. També tindran dret a vot tots els empadronats majors de 16 anys, i la participació també podrà ser presencial (al Servei d’Atenció al Ciutadà) o telemàtica (al web esmentat). Per donar tots els detalls del procés, l’Ajuntament ha convocat una reunió informativa, el dimecres de la setmana que ve (dia 27), als Porxos de Can Laporta (19.30 h).

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li