La Jonquera arranjarà l’accés sud de la vila, on es construirà la comissaria dels Mossos

0
1323

Aquesta setmana el carrer Major es reobrirà al trànsit, tot i que les obres no estaran acabades fins a finals de mes


 

Dues grans àrees verdes a través de les quals hi transcorrerà un itinerari per a vianants. Aquest és, a grans trets, l’espai que separarà la nova comissaria de districte de la Jonquera del parc de Bombers i el magatzem de la brigada municipal. I si no hi ha cap contratemps d’última obra, els primers treballs -que permetran canviar completament la imatge de l’accés sud del municipi- començaran a finals d’aquest mes de setembre.

Les obres s’emmarquen en el Pla de Millora Urbana que l’Ajuntament i el Departament d’Interior van redactar el 2017, quan l’Administració local va cedir a l’autonòmica un solar per a construir-hi l’edifici d’obra per als Mossos d’Esquadra. L’equipament s’ubicarà als mateixos terrenys on hi ha el parc de Bombers, tot i que a l’extrem sud. I el conveni de cessió ja preveia la urbanització d’una àrea d’uns 7.000 m2 amb un doble objectiu: d’una banda, que la nova comissaria estigués en una àrea ben connectada i amb bona visibilitat i, de l’altra, definir un planejament específic que permetés ordenar un dels principals accessos a la vila.

Amb aquesta voluntat de millorar visualment tot l’accés sud al nucli urbà, s’ordenarà la transformació de La Campa (sòl urbà no consolidat); es construirà un enllaç entre l’N-II, l’avinguda 6 d’Octubre i el carrer Andalusia per millorar-hi la vialitat; s’arranjarà tota la zona que actualment està lliure de vegetació (amb les dues grans zones verdes que inclouran el caminet perquè els vianants no hagin de passar tant arran de carretera), i s’hi completarà la xarxa de serveis (els que actualment passen aeris se soterraran).

Si es compleixen els terminis previstos, les primeres tasques es començaran a executar a finals d’aquest mes. Però segons les últimes converses que l’Ajuntament ha mantingut amb el Departament d’Interior, la construcció de la comissaria no començarà fins a finals de l’any que ve.

CONTINUÏTAT. El nou sender per a vianants unirà l’avinguda del Sis d’Octubre amb el carrer Carles Bosch de la Trinxeria; un vial que per l’altre extrem enllaça amb el carrer Major. Així, la reordenació d’aquest accés sud del municipi complementarà la reforma urbanística d’un dels carrers més importants de la vila, que s’està acabant d’executar.

Precisament aquesta setmana, coincidint amb la festa major, el carrer Major s’obrirà al trànsit de vehicles després de set mesos. Tot i això, encara s’hi haurà de completar la instal·lació del mobiliari urbà, la nova il·luminació i la xarxa de clavegueram, entre altres. Si es compleixen les previsions, els treballs estaran completament acabats a finals de mes.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li