La Jonquera aprova un pressupost de 8,8 milions

0
543

L’arranjament dels carrers Prat d’en Malagrava i Sant Pere Pla de l’Arca serà el projecte més destacat del 2022


L’Ajuntament de la Jonquera ha aprovat un pressupost de 8.852.102 euros per al 2022. Una xifra superior als comptes d’aquest 2021, ja que incorpora una gran inversió que es finançarà amb un préstec. Es tracta de les obres per rehabilitar, arranjar i millorar els carrers Prat d’en Malagrava i Sant Pere Pla de l’Arca, que suposaran una inversió de 2.400.000 euros. D’altra banda, l’equip de govern ha estudiat altres inversions, però la seva execució quedarà subjecta a la disponibilitat de tresoreria un cop liquidat el present pressupost. I l’alcaldessa, Sònia Martínez, explica que «paral·lelament, continuarem treballant en la millora de l’enllumenat públic, de camins, d’espais verds i de franges de protecció contra incendis, així com programant noves activitats culturals i de dinamització de l’economia, el comerç i el turisme».

En aquest sentit, l’Ajuntament ha reservat una part destacable dels recursos disponibles durant el 2022 per a seguir impulsant el desenvolupament econòmic, comercial, social i cultural del municipi. Els comptes recullen la contractació d’una tècnica durant un període de tres anys per a dur a terme les accions del Pla de desenvolupament del comerç local i del Projecte de turisme actiu i de natura; una nova edició de l’ambiciosa programació cultural anual d’aquests darrers anys; un increment retributiu del 2% dels sous del personal municipal (d’acord amb les indicacions dels pressupostos generals de l’Estat); la conservació de l’increment aplicat aquest any a les subvencions a entitats esportives i culturals per a fer front a les conseqüències de la situació sanitària; la creació de dues noves subvencions a entitats jonquerenques (Creu Roja i Amics del MUME); i diverses accions per a dinamitzar el comerç i el turisme de la vila.

A més, els comptes també permetran reeditar les ajudes per a la compra de llibres de text i ordinadors. Tanmateix, tot i el manteniment dels tipus impositius, el 2022 els ingressos provinents de l’Impost sobre Béns Immobles de característiques especials baixaran uns 150.000 euros per l’alliberament dels peatges de l’AP-7.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li