La Jonquera aprova un pressupost de 6,8 milions que prioritza la seguretat

0
1311

La partida més destacada, de 350.000 euros, serà per executar les obres d’habilitació d’un aparcament al carrer Albera


 

El Ple de la Jonquera va aprovar dijous el pressupost del 2018, que puja a 6.807.692 euros. Això representa 509.032,38 euros més que els comptes d’aquest 2017. Un increment del 7,5% que ha estat possible gràcies a la reducció de l’endeutament públic en un 3,42% (ara se situa en un 7,8%). El mig milió d’euros fruit de l’augment es destinarà pràcticament tot (507.500 euros) a fer inversions reals.

La partida més destacada, de 350.000 euros, serà per executar les obres d’habilitació d’un aparcament al carrer Albera. Però també es preveuen partides per redactar els projectes dels carrers Rocaberti i Santa Llúcia, ampliar la biblioteca i millorar la senyalització direccional. D’altra banda, s’invertiran 200.000 euros per millorar les vies urbanes, i 50.000 euros més en una línia de subvencions per arranjar i millorar les façanes del carrer Major. Els diners restants seran per comprar ordinadors per a l’Ajuntament (9.000 euros), per comprar nova maquinària (10.000 euros) i per al programa de gestió del temps (8.500 euros).

L’alcaldessa, Sònia Martínez, defineix els comptes com a “raonables i sensats”, i destaca l’aposta que ha fet l’Ajuntament per “donar prioritat al reforç de la seguretat ciutadana i a la millora de l’espai públic i dels equipaments compartits”. En aquest sentit, un dels eixos prioritaris d’aquest pressupost és posar en marxa diverses polítiques i accions que ajudin a millorar la seguretat al municipi. En termes concrets, el 2018 es crearà una nova plaça per a la Policia Local, es cobriran algunes baixes del cos municipal i s’instal·laran més càmeres de seguretat al centre urbà.

Aquestes són justament algunes de les reivindicacions que fa la nova plataforma Veïns de la Jonquera, que precisament la setmana passada va mantenir la primera reunió oficial amb l’Ajuntament. Després de la trobada, alguns membres de l’entitat ciutadana van criticar l’actitud de la corporació, però en el comunicat oficial la presidenta, Cristina Boada, va concloure que mantenen obertes totes les vies per parlar i “treballar entre tots per millorar la situació actual”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li