La integració del Port de la Selva i Colera, prioritat per al Consorci de la Costa Brava

0
1834

L’entitat ja ha redactat els projectes per remodelar l’estació central de Roses i ampliar el pretractament d’Empuriabrava


 

La integració del Port de la Selva, la Selva de Mar i Colera és un dels objectius «primordials» del Pla d’Inversions de Manteniment, Millora i Noves Infraestructures dels Sistemes d’Abastament en Alta del Consorci de la Costa Brava. Redactada ja el 2018, aquesta planificació inclou una sèrie d’actuacions valorades en 17 milions d’euros per als propers cinc anys. I tal com va avançar divendres (durant la presentació del pla estratègic 2019-2023) el president de l’entitat, Jordi Soler, aconseguir subministrar una part de l’aigua que necessiten els tres municipis alt-empordanesos, sobretot durant els mesos d’estiu, quan multipliquen la població, és una de les prioritats.

De fet, el projecte per connectar Colera a les instal·lacions del consorci (que actualment agrupa 27 ajuntaments de la Costa Brava, nou dels quals són de l’Alt Empordà) ja es va redactar l’any passat a instàncies de l’Ajuntament. De la mateixa manera que també es va aprovar un dels projectes que es contractaran aquest any a la comarca: a l’estació de tractament d’Empuriabrava.

SANEJAMENT A L’EMPORDÀ. Més enllà de l’abastament, el Consorci també treballa per millorar el sanejament del litoral. En aquest sentit, per als propers tres anys ha previst set actuacions valorades en un total de 24 milions d’euros, dues de les quals es faran a l’Alt Empordà. D’una banda, es destinaran 825.000 euros a remodelar l’estació central de bombament de Roses. De l’altra, s’invertiran 369.000 euros en la remodelació i l’ampliació del pretractament del sistema d’Empuriabrava, que entre altres coses ha de permetre evitar inundacions a la zona. Els dos projectes estan redactats i pendents de ser validats per l’Agència Catalana de l’Aigua.

REUTILITZACIÓ D’AIGÜES. Paral·lelament, el tercer àmbit d’actuació del Consorci de la Costa Brava és el foment de la reutilització de les aigües. Durant l’any passat, va realitzar 16 actuacions, que van permetre subministrar 3,2 milions de metres cúbics d’aigua regenerada per regar zones agrícoles i camps de golf, i per a altres usos no potables. I de cara a aquest 2019, s’han marcat un doble objectiu.

D’una banda, treballar amb els ajuntaments per reduir la salinitat del clavegueram i així poder regenerar més volum d’aigua depurada. I de l’altra, buscar solucions per millorar la recàrrega de l’aqüífer del Port de la Selva, on aquest estiu s’ha hagut d’instal·lar una dessalinitzadora mòbil, amb aigua regenerada.

Per últim, aquest 2019 el Consorci també preveu modernitzar la seva pàgina web, començar els tràmits per poder fer l’inventari de béns públics, projectar i executar les obres de pavimentació als accessos de diferents depuradores o redactar noves ordenances.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li