La il·lusió supera obstacles

0
1318

El rugbi torna a ser present a la comarca de la mà de l’Alt Empordà Navata Rugby Club, entitat que ha nascut com a secció del club de futbol del municipi, i que pren el relleu del desaparegut Rugbi Associació Figueres (RAF), que va existir entre mitjans i finals de la dècada dels 80.
Sergi Solé ha estat un dels principals responsables de la creació del nou equip. El vilafantenc va descobrir el rugbi a la Garrotxa i, quan va tornar a l’Alt Empordà, va apostar per reintroduir aquest esport a la comarca. Una altra figura clau ha estat la de Josep Maria Compte, exjugador de l’USAP de Perpinyà i un dels antics membres del RAF, que els va donar tot el seu suport i que va col·laborar en la recerca de patrocinadors.
“En Sergi va començar a trucar amics i, al gener, es van reunir cinc o sis persones a Pont de Molins, on entrenaven algun dia entre setmana”, explica Jordi Cabanyó, president de la secció de rugbi. Pocs mesos més tard, la xifra de practicants es va ampliar a una quinzena, entre ells el mateix Cabanyó, i a l’estiu van iniciar els contactes amb el CF Navata per incorporar-se com a secció del club. “Ells hi estaven molt interessats i ens van obrir les portes des del primer dia”.
Els entrenaments a Navata es van iniciar entre finals d’agost i principis de setembre, amb una vintena de jugadors. D’aquests, però, només 11 podien tramitar la fitxa per competir de forma oficial, ja que n’hi havia uns quants que eren menors d’edat, i d’altres que només hi anaven a entrenar, però sense aspirar a jugar. “Al final de setembre vam començar a fer les equipacions i a tirar endavant tot el projecte”, comenta Cabanyó, que destaca que “no teníem el mínim de 15 jugadors, però comptàvem que podríem arribar-hi”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li