La Iaeden contra el projecte de la Diputació per a acondicionar la carretera dels Tres Ponts

0
481

L’associació ecologista Iaeden Salvem l’Emporda va dur a terme durant el matí de divendres passat, 28 d’agost, una acció reivindicativa i simbòlica a la carretera dels Tres Ponts (GI-V-6103), entre Castelló d’Empúries i Palau-saverdera, per mostrar el rebuig total al projecte de condicionament d’aquesta que s’està tramitant des de la Diputació de Girona.
L’acció, que va començar passades les 11 del matí, va consistir a escenificar l’ampliació que la Diputació de Girona vol executar als tres ponts de la carretera, tots tres en mig de la Reserva Integral dels Estanys, espai protegit perla màxima figura de protecció, en teoria. El grup d’acció directa, i més de vint simpatitzants que s’han volgut afegir a l’acte, van estendre cintes amb globus per demostrar l’amplada actual de la carretera i la que es pretén donar en el futur. En l’acte també s’hi va desplegar una pancarta amb el lema “Diputació: – ampliacions + conservació”.
Segons l’associació ecologista, l’acte va voler demostar l’afectació i l’impacte que tindran les obres d’execució i la nova amplada, per exemple, sobre la vegetació i els tamarius que ara voregen la carretera. Per a la Iaeden, aquest projecte no es justificable perquè contradiu la protecció i conservació que el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà està donant en aquest espai: tot condicionament, en el la línia del que suggereix la Diputació, comporta un augment de trànsit, de freqüentació de l’espai, i a més velocitat, més atropellaments de fauna. Tot el contrari del que representa una reserva natural integral. En aquest sentit, la Iaeden insta a la Diputació a que reconsideri el projecte i que millori tan sols la capa asfàltica i la senyalització de la carretera dels Tres Ponts.

Recollida de firmes. Fa tan sols una setmana, la Iaeden va iniciar des del seu web una recollida de firmes que ja ha arribat a més de 1.000 signatures, fet que demostra la indignació de la gent del territori. Indignació també per la despesa de diner públic que es continua destinant a aquest tipus de projecte quan en la situació econòmica actual s’hauria d’apostar per més finançament en els àmbits socials.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li