La Guàrdia Urbana va denunciar 9.983 incompliments de l’ordenança de circulació

0
924

Condecoren els dos agents i el veí que van participar auxiliant la víctima de la Rambla i detenint l’agressor


La Guàrdia Urbana de Figueres va interposar, durant l’any passat, 245 denúncies per infringir la llei de seguretat ciutadana, coneguda popularment com la llei mordassa, i 9.983 més per incomplir l’ordenança de circulació. Els agents del cos també van obrir 901 diligències penals, van detenir 78 persones, van detectar 178 fraus elèctrics en onze dispositius i van interposar 150 denúncies per incomplir la normativa de civisme i convivència.

Aquestes són algunes de les dades que es van fer públiques aquest divendres en el marc del Dia de la Guàrdia Urbana. L’acte es va celebrar a l’Auditori dels Caputxins. Pel que fa a altres actuacions del cos de seguretat, aquest també va interposar 35 denúncies per incomplir l’ordenança de tinença d’animals. A més, els agents van realitzar 1.859 proves d’alcoholèmia amb 94 positius per alcohol i 40 proves de consum de drogues, amb 36 positius. D’altra banda, en els operatius contra l’excés de velocitat es van controlar 8.003 vehicles amb radar i es van detectar 274 infraccions.

CONDECORACIONS. Durant l’acte de celebració, també es van lliurar una quarantena de condecoracions. Entre elles, als agents que aquest any es jubilen i als dos agents i al veí que van participar en l’auxili de la víctima i la detenció de l’autor del crim de la Rambla el passat abril. L’alcaldessa de la ciutat, Agnès Lladó, va aprofitar l’acte per lloar la tasca dels agents del cos i va assegurar que, conscients de les necessitats que tenen, l’equip de govern treballarà per reforçar la plantilla. El vicealcalde i regidor de Seguretat, Pere Casellas, també s’hi va referir afirmant que la ciutat pateix diverses problemàtiques i que el nombre d’agents no ha crescut en els últims anys en consonància amb les necessitats de Figueres.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li