“La Guàrdia Urbana té un dèficit important de personal i, a més, la plantilla es va envellint”

0
718

El ple ja ha aprovat la instal·lació de càmeres de videovigilància al barri de Sant Joan. És una esperança per què es posi fi a certes pràctiques a la zona?
És una eina més…no és la única. Una de les meves funcions serà la de fer un pla estratègic per al barri de Sant Joan. La qüestió, però, no és només de seguretat, sinó també social i laboral…Allà els problemes són transversals.

Què contindrà aquest pla?
Encara és massa aviat per dir-ho, però s’intentarà millorar la situació. És una feina complicada i han d’intervenir el grups municipals, els Serveis Socials, els responsables d’Educació i els de Seguretat. Hem de comptar amb Mossos d’Esquadra, Policia Local i amb la gent del barri.

Vostè parla de la gent del barri, però s’està demostrant que el Consell de Savis no té legitimitat dins la comunitat gitana.
Potser sí. La figura del patriarca ja no té l’autoritat que hauria de tenir.

Quan estarà a punt el pla estratègic per a la zona oest?
Esperem que abans dels pressupostos, perquè el pla requerirà inversió per poder-se aplicar. L’hauríem de tenir fet al setembre o octubre. Són feines que no són d’un dia per l’altre i hi haurà d’intervenir molta gent. S’haurà de fer treball de camp amb la mateixa gent d’allà.

De tota manera, Figueres té estudis fets i disposa d’eines importants de diagnosi o almenys això s’havia dit.
Sí, és clar, però ara s’ha de veure cap on es tira.

Al marge de la zona oest, quins plans hi ha en qüestió de seguretat a la ciutat?
El problema és que la Guàrdia Urbana té un dèficit de personal important, però tot i això ara hi ha un pla per posar més agents en zones concretes. Per exemple, aquesta àrea del carrers Sant Pau i Enric Morera en seria una. De fet, ja s’hi està a sobre perquè hi hagut problemes amb tràfic d’estupefaents.

Pel tema de la Guàrdia Urbana es va parlar de la creació de més places d’agents.
Aviat sortirà l’oferta pública de quatre o cinc places, però tot i així és poc. L’ideal serien 90 agents. Ara la plantilla són 70 però d’efectius només n’hi ha uns 50 i escaig. A més, ens trobem amb una plantilla gran, el 30% té més de 50 anys. Per tant, s’està envellint i segons quines funcions de carrer molts agents ja no les poden fer . Tot això s’ha de preveure, perquè hi haurà un moment que moltes funcions no es podran desenvolupar.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li