La Guàrdia Urbana ja ha posat 134 denúncies a la zona oest

0
833

L’últim operatiu es va fer dijous, quan agents policials i Endesa van detectar 19 habitatges amb la llum punxada


La Guàrdia Urbana de Figueres ha posat 134 denúncies a la zona oest des de principi d’any, la majoria per frau elèctric. En concret, se n’han interposat 102 per delictes penals, de les quals 70 han estat per connexions irregulars i 32 d’administratives, i també 18 per frau. En total, s’han tramitat 88 denúncies per punxar la llum.

Les connexions irregulars són un problema des de fa anys als barris de Sant Joan i el Culubret, i provoquen constants interrupcions del servei. La situació afecta especialment a col·lectius vulnerables, com persones grans, que viuen en una incertesa permanent. Per combatre-ho, fins ara s’hi han fet set operatius. Paral·lelament, l’Ajuntament preveu desencallar en breu els ajuts a les famílies afectades per comprar generadors.

El regidor de Seguretat, Pere Casellas, va donar a conèixer aquestes dades a principis de la setmana passada. I precisament dijous un nou dispositiu contra el frau elèctric al mateix barri del Culubret va permetre detectar 19 habitatges més amb la llum punxada. L’operatiu, que es va fer conjuntament amb Mossos d’Esquadra, Guàrdia Urbana i la companyia elèctrica, va inspeccionar un total de 115 instal·lacions.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li