La Guàrdia Urbana es reforçarà amb vigilants municipals

0
1647

Aquesta figura és habitual en municipis petits i s’utilitza per ajudar en les tasques habituals que fa la policia, especialment en l’àmbit de les ordenances


El consistori vol complementar la plantilla de la Guàrdia Urbana i contractarà el personal, un grup de vigilants municipals, a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Aquesta figura és habitual en municipis petits i s’utilitza per ajudar en les tasques habituals que fa la policia, especialment en l’àmbit de les ordenances. «La ciutat té un greu problema d’incivisme perquè les ordenances no es compleixen i hi ha una certa sensació d’impunitat, de ciutat sense llei», declara l’alcaldessa, Agnès Lladó.

La ciutat té actualment un cos de Guàrdia Urbana format per 70 agents, i tot i que està prevista la incorporació de 7 nous efectius l’any vinent, tampoc s’arribarà a la ràtio que hauria de tenir una població amb gairebé 47.000 habitants. L’equip de govern també es planteja «reforçar en l’àmbit administratiu i jurídic» els serveis que s’encarreguen de cobrar les sancions quan es produeix una denúncia i que en alguns casos no s’acaben tramitant: «volem que les sancions arribin a bon port i s’executin», afirma Lladó.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li