La GuĂ rdia Urbana acusa membres de la Iaeden i ERC d’injuriar l’alcalde de Figueres

0
466

Onze membres de Salvem l’Empordà, de la Plataforma Defensem el Tren i de la JERC han estat citats, aquest dijous a la tarda, per prestar declaració davant la Guàrdia Urbana de Figueres per un delicte d’injúries contra la figura de l’alcalde de Figueres, Santi Vila. Els fets han passat aquesta Diada de Sant Jordi quan han penjat, en la seva parada, un cartell amb un muntatge fotogràfic on apareixia la cara de l’alcalde amb el cos d’un home nu i un aneguet tapant les seves parts íntimes. La figura apareixia dins una galleda. Segons ha explicat el portaveu de les entitats, Pep Gou, aquesta imatge volia anunciar les xerrades que es faran en contra el Pla Director de l’Empordà i del TGV.

L’incident ha passat aquest dijous al matí, quan membres de Salvem l’Empordà, Defensem el Tren de l’Empordà i de Joves d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) han penjat un cartell amb el muntatge fotogràfic amb la figura d’un home nu on un aneguet li tapava les seves parts íntimes i amb la cara de l’alcalde de Figueres, Santi Vila. L’home apareixia amb els peus dins una galleda. I han repartir uns fulls amb aquesta mateixa imatge anunciant la campanya conjunta que fan aquestes associacions socials, els comerciants, ERC i el PP, xerrades en contra del Pla Director de l’Empordà i del trasllat de l’estació i del TGV.

‘La imatge volia dir que l’Ajuntament s’havia posat de peus a la galleda en l’assumpte del tren i ara no s’havia com sortir-se’n’, ha explicat el portaveu de les entitats, Pep Gou. Segons el seu relat, poc després de penjar el rètol, deu agents de la Guàrdia Urbana l’han fet retirar i han identificat a les persones que hi havia en aquella parada de llibres i de roses situada a la Rambla de Figueres. ‘Ens han dit que havien de retirar el cartell perquè podia ser objecte d’un delicte d’injúries contra la figura de l’alcalde i després d’identificar-les els han dit que havien de declarar davant la Guàrdia Urbana’, ha afegit.

Els imputats estaven citats aquest dijous a la tarda però s’han negat a declarar i han signat l’acta conforme s’hi negaven. ‘S’han negat perquè no entenem perquè han de declarar davant la Guàrdia Urbana’, ha explicat Gou, tot afegint: ‘Ens ha dit que ara la Guàrdia Urbana actuarà d’ofici perquè es tracta d’un delicte per injúries i que ho passaran al jutjat’. Segons Pep Gou es tracta d’un episodi ‘grotesc’ que ha qualificat d”alcaldada’. ‘Si nosaltres ens hem d’anar als jutjats haurem de compartir banqueta amb tots els humoristes de Catalunya’, ha dit.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li