La Guàrdia Civil alerta que treure les cabines del Pertús perjudica els controls policials

0
479

La Guàrdia Civil alerta que la supressió de les antigues cabines del pas fronterer al Pertús pot dificultar els controls i escorcolls policials. El tinent coronel de la comandància de Girona, José Luís Tovar, ha explicat que l’eliminació de les cabines convertirà el tram en una via per on els vehicles circularan 90 km/h, una velocitat que farà més difícil l’acció d’aturar-los per fer els controls. Tovar ha defensat, però, la seguretat ciutadana no quedarà tocada per aquesta mesura. ‘Augmentarem la coordinació amb altres cossos i buscarem altres punts de control’, ha dit. El tinent coronel ha fet aquestes declaracions el dia en què la Guàrdia Civil ha celebrat la festa de la seva patrona a Girona.

L’inici de les obres per desmuntar les antigues cabines del pas fronterer al Pertús començaran el proper 15 d’octubre. Es tracta d’una mesura que França s’ha vist obligada a dur a terme d’acord amb el tractat de Schengen que proposa l’eliminació les fronteres interiors de la Unió Europea.

La Guàrdia Civil alerta que la supressió de les cabines dificultarà els controls policials que fins ara es feien a la frontera. ‘Els turismes passaran per aquesta zona a noranta quilòmetres per hora i no podrem aturar-los amb la mateixa facilitat com fins ara’, ha explicat Tovar. El tinent coronel ha dit que el fet que deixin d’haver-hi també edificis farà que els escorcolls es facin amb un grau menor d’intimitat.

Tovar ha assegurat, però, que malgrat les dificultats aquesta mesura potenciarà la coordinació entre els diferents cossos. ‘Ens haurem de coordinar amb la policia francesa i també amb els duaners’, ha explicat. El tinent coronel ha afegit que per tal de mantenir el nombre d’actuacions potenciaran també altres punts de controls. ‘Farem controls en àrees de servei o a la mateixa carretera nacional’, ha afegit Tovar.

El tinent coronel ha fet aquestes declaracions el dia en què la Guàrdia Civil ha celebrat a Girona la festa de la seva patrona. L’acte ha comptat amb diferents personalitats polítiques de la demarcació. L’alcaldessa de Girona, Anna Pagans, i el delegat del govern espanyol a Girona, Francesc Francisco-Busquets, han estat els encarregats de guardonar -tal i com es fa cada any- els agents del cos per la seva trajectòria professional.

Augment de l’heroïna

En el darrer any, la Guàrdia Civil ha posat a disposició judicial 222 persones, principalment per tràfic de drogues i delinqüència organitzada. En total, han intervingut prop de vint quilograms d’heroïna, disset de cocaïna i 381 de haixís.

El tinent coronel de la Guàrdia Civil ha assegurat que en les operacions realitzades per combatre el tràfic de drogues han constatat un augment considerable del tràfic d’heroïna. Tovar ha dit que aquest increment s’atribueix al cost d’aquest tipus de droga en relació a altres substàncies estupefaents.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li