La gossera comarcal es construïrà al costat de l’abocador i el 2017 podria estar acabada

0
961

El nou centre d’acollida d’animals de companyia de l’Alt Empordà es construïrà als terrenys que el Consell Comarcal té a Pedret i Marzà, al costat de l’abocador, i tindrà un cost d’aproximadament 1,2 milions d’euros. Els serveis tècnics de l’Administració comarcal ja tenen el projecte executiu pràcticament redactat, i compten amb passar-lo pel proper ple, previst per al mes de juliol (l’últim es va fer la setmana passada i les convocatòries són bimensuals). Mentrestant, el Consell explicarà el projecte als ajuntaments i començarà a buscar finançament per poder executar les obres.
Segons ha avançat el president de l’ens supramunicipal, Ferran Roquer, la idea és que hi facin aportacions tant el Consell i l’Ajuntament de Figueres, com altres ajuntaments de la comarca i la Diputació de Girona. I si es troben tots els diners necessaris, els treballs s’executaran íntegrament durant el 2017.
Tal com recorda Roquer, l’embrió del projecte es va gestar a finals d’estiu, quan el Consell Comarcal i l’Ajuntament de Figueres van acordar construir una nova gossera. Ho van decidir després de constatar que les instal·lacions que actualment gestiona l’associació Protectora d’Animals i Plantes de Figueres estan saturades i, a més, tenen alguns problemes de salubritat. Ja aleshores l’Administració supramunicipal es va comprometre a encarregar el projecte als seus serveis tècnics, i ara ha trascendit que també hi posaran els terrenys.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li