La gossera acull uns 50 animals considerats perillosos

0
1248

El president de la Protectora de Plantes i Animals de Figueres, Alberto Márquez diu que costa molt que algú els vulgui adoptar


El president de la Protectora de Plantes i Animals de Figueres, Alberto Márquez, diu que dels 150 exemplars que actualment tenen a les instal·lacions, al voltant d’una cinquantena són de raça Pit Bull, Dogo, Rottweiller, American Stanford i creuats. Márquez explica que costa molt que algú els vulgui adoptar. A aquesta problemàtica s’hi afegeix l’agressivitat d’alguns exemplars que els obliguen a posar-los en gàbies separades per evitar baralles. Per això, tenen previst fer una prova pilot amb dos d’aquests gossos. Els portaran a una associació de Barcelona dedicada a ensinistrar animals d’aquestes races per millorar-ne els comportaments. L’objectiu és “socialitzar-los” per aconseguir que surtin de les instal·lacions. Márquez diu:“La majoria d’aquests animals vénen de països de l’est però una normativa prohibeix portar-ne a Alemanya i Itàlia. A Espanya, en canvi, sí que es pot”. Això ha generat un negoci que s’ha establert aquí per la venda d’aquests gossos i per això des de la protectora demanen a la Generalitat que actuï.

MACROOPERATIU. La protectora s’ha hagut de fer càrrec dels nou exemplars de Pastor Malinoise (valorats en més de 1.500 euros cadascun d’ells) comissats durant el macrooperatiu contra el tràfic de drogues amb epicentre al barri de Sant Joan de Figueres. Cinc dels animals eren a la finca d’Avinyonet on suposadament vivien els líders del clan. Els altres quatre, es van localitzar a Llers.

Òscar Vergés, a la protectora

El regidor de CExF, Òscar Vergés, i membres del seu equip van visitar divendres passat les instal·lacions de la Protectora de Figueres. Vergés va coincidir amb voluntaris i adoptants alemanys. El president de l’entitat, Alberto Márquez, es va encarregar de fer la visita guiada per les instal·lacions.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li