La gimnàstica rítmica torna a lluir

0
2212

Els equips de competició del Club Gimnàstica Rítmica Figueres van iniciar ahir els entrenaments


 

La pandèmia global de la Covid-19 ha paralitzat l’esport federatiu d’arreu, un context que també s’està notant de valent a la comarca de l’Alt Empordà: sense pilotes rodant per la gespa, sense inexistència de competicions a les pistes d’atletisme o sense els habituals xerrics de les vambes a les pistes esportives dels pavellons. No obstant això, l’avançament a la desescalada va canviant, encara que sigui de mica en mica, el paradigma. Un exemple el trobem en el Club Gimnàstica Rítmica Figueres, que precisament ahir va veure com els seus equips de competició tornaven als entrenaments al pavelló de Biure amb els campionats d’Espanya a l’horitzó: l’aleví i l’infantil, de nivell base estatal, i el júnior i el sènior, de nivell absolut. «Ho trobàvem molt a faltar, tant les gimnastes com les entrenadores. Necessiten començar a treballar ara perquè la seva temporada comença molt aviat, al setembre, i tornarem a l’activitat amb moltes ganes i amb molta precaució, seguint totes les normes que ens estan transmetent des de les autoritats», assenyala la directora del club empordanès, Gemma Torrent.

«Els entrenaments a partir d’ara seran molt diferents. Estem parlant de grups de cinc gimnastes que faran els entrenaments cadascuna separada de l’altra i sense compartir material, almenys durant aquesta fase del desconfinament; amb l’entrada a la fase 3 tindrem una mica més de complicitat i ja podran treballar una mica més enter elles», afegeix Torrent, que alerta del risc de lesions després d’uns quants mesos d’inactivitat: «El més important és treballar d’una manera preventiva perquè s’enforteixi tota la musculatura progressivament, per tal d’anar agafant una forma física correcta per treballar una mica més de valent de cara al juliol, que és el que ens interessa».

ACTIVITATS A L’ESTIU. Malgrat el context actual, des de l’entitat esportiva no abaixen els braços i ja pensen en les pròximes activitats. En aquest sentit, des del club ja pensen en la temporada estiuenca i es mostren optimistes de cara a la celebració del Casal d’Estiu de Gimnàstica Rítmica que es fa a Castelló d’Empúries.

Pel que fa a un dels altres eixos del CGR Figueres, les escoles, Torrent apunta que ja estan treballant amb les diferents AMPAs de les escoles on ja treballen, així com amb les d’altres centres que es podrien incorporar, tot i que alerta que tot dependrà «de l’evolució de la pandèmia».

Menys clar és, de moment, el context dels equips de competició: «Tenen competicions a partir de l’última setmana de setembre, la qual cosa no ens sembla gens factible. No creiem que es duguin a terme i pensem que no es faran o es posposaran, mentre que el Campionat d’Espanya, on hi ha dues gimnastes del club classificades, ja ha posposat la data i suposem que es farà al voltant d’octubre o novembre». 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li