La gimnàstica rítmica fa un salt a l’Alt Empordà

0
1996

El Club Gimnàstica Rítmica Figueres inicia la nova temporada amb més de mig miler d’esportistes


 

El Club Gimnàstica Rítmica (CGR) Figueres ja ha tornat a la feina. Ho va fer el passat 1 de juliol, quan l’entitat ja va iniciar la preparació dels seus 6 conjunts i de les 3 gimnastes que actuen de manera individual. Segons explica la directora del club, Gemma Torrent, la nova temporada no preveu grans canvis en la preparació dels seus diferents equips: a nivell absolut les júnior –any passat infantils– faran un exercici de 5 cordes, mentre que a nivell base competiran l’infantil, actual campió de Catalunya (3 pilotes i 2 cordes), i l’aleví (5 pilotes), i a nivell 4 el club figuerenc tindrà 3 conjunts, 2 en benjamí i 1 en aleví.

A més, el CGR Figueres també compta amb dues gimnastes –Elna Fransoy i Lili Rodríguez– seleccionades per la Federació Catalana que han realitzat un control d’una setmana al Centre d’Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat del Vallès, mentre que Uma Méndez continua entrenant-se amb la selecció júnior espanyola a Madrid de cara a l’Europeu i Mundial.

LA XIFRA. Aquesta temporada, el club alt-empordanès mourà un volum de gimnastes que oscil·la entre el mig miler i les 600 esportistes, una xifra que es manté durant les últimes temporades. Aquest número es nodreix, en part, pel gruix de joves provinents de les escoles. Enguany, el curs, que s’iniciarà a l’octubre, comptarà amb 4 noves escoles que s’afegiran als centres de Figueres, Roses i Llançà, on el club ja treballa des de fa temps.

LA COPA MÉS INTERNACIONAL. «Aquest any hem canviat el format de la Copa Figueres i ens ha sorprès molt gratament», explica Torrent abans de detallar que, de moment, l’esdeveniment per excel·lència de la gimnàstica rítmica a l’Alt Empordà ja compta amb 21 clubs catalans inscrits. Ara bé, també serà una cita més internacional que mai, tenint en compte que fins a Figueres hi vindran a competir equips procedents de països com Rússia, Kuwait, Ucraïna, Israel o el Regne Unit.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li