La gestió de l’antiga presó ja està en mans d’Ensenyament

0
1618

En el seu primer acte públic, el nou alcalde de Figueres va demanar una partida per construir la nova Carme Guasch


 

Després d’anys de reivindicacions, el Departament de Justícia ha cedit finalment l’antiga presó del carrer Sant Pau al d’Ensenyament. El tràmit es va formalitzar dijous al mateix equipament, on els dos consellers, Josep Bargalló i Ester Capella, i el d’Economia, Pere Aragonès, van signar el conveni corresponent. A l’acte també hi van assistir el nou alcalde de Figueres, Jordi Masquef; el delegat de la Generalitat a Girona, Pere Vila, i el director general del Patrimoni, Francesc Sutrias.

Ara és Ensenyament qui passa a gestionar aquest espai, i el proper pas haurà de ser la redacció del projecte per construir-hi l’escola Carme Guasch. Un projecte que pagarà l’Ajuntament. Dijous, però, Bargalló no va voler posar terminis per a la construcció del centre. El conseller va dir que ara es reuniran amb el consistori i amb la comunitat educativa per definir com ha de ser la nova escola, i també els usos que ha de tenir. En aquest sentit, Jordi Masquef va demanar a la Generalitat una partida per fer front a la construcció de l’equipament educatiu, però Bargalló la va condicionar a l’aprovació dels pressupostos.

El mateix dijous, la presidenta de l’AMPA, Gemma Comas, va declarar que el traspàs de les instal·lacions és «un pas més», però no el definitiu; i va reclamar resoldre la situació. Per la seva banda, el president de l’associació de veïns del barri, Josep Ruiz, va celebrar que el trasllat ajudarà a dinamitzar la zona, però també va demanar que el centre penitenciari pugui tenir altres usos públics, com ara una biblioteca o un hotel d’entitats.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li