La Generalitat publica la reforma dels canals de Santa Margarida per 60 milions

0
486

El Diari Oficial de la Generalitat publica aquest dilluns l’anunci d’inici d’informació pública de l’estudi de viabilitat, d’impacte ambiental i l’avantprojecte de rehabilitació i millora dels canals de Santa Margarida de Roses. D’aquesta manera, el Govern vol donar un impuls a aquest port esportiu que amb els anys s’ha anat deteriorant i millorar així les seves condicions de navegabilitat i seguretat amb la transformació de la bocana i els dics, la rehabilitació dels canals interiors i la reparació de les dàrsenes esportives. Aquestes actuacions comportaran una inversió global d’uns 60 MEUR i les durà a terme el futur concessionari d’aquestes instal·lacions.

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) té com a objectiu millorar i reformar l’estat dels canals de Santa Margarida de Roses. Per això, el Govern n’encarregarà properament la gestió i explotació a una empresa privada per tal de regularitzar aquests canals i que siguin gestionats i mantinguts de forma ‘professionalitzada i eficient’, segons ha fet públic el departament a través d’un comunicat.

Com a pas previ a aquest encàrrec de gestió, el DPTOP prepara l’avantprojecte per a la transformació i rehabilitació d’aquests canals que haurà de dur a terme la futura empresa concessionària. Així, el departament sotmet a partir d’aquest dilluns a informació publica l’estudi de viabilitat, l’estudi d’impacte ambiental i l’avantprojecte dels canals de Santa Margarida de Roses per tal que s’hi presentin al·legacions. El projecte preveu actuacions de millora i rehabilitació de les seves instal·lacions, així com treballs de neteja de les aigües.

Les administracions, entitats i particulars podran formular les propostes que considerin oportunes durant els propers 30 dies. Un cop s’aprovi definitivament el projecte es licitarà la concessió dels canals.

Les principals actuacions que inclou l’avantprojecte són la millora del dic, contradic i dragatge de manteniment de la bocana. Aquesta actuació inclou també millorar l’estat de la bocana amb l’ampliació del dic i el contradic i les reparacions del moll adossat per tal de millorar la seguretat de la navegació.

També es preveu ampliar el moll d’espera fins als 900 m2 per ubicar-hi un nou edifici de capitania, una gasolinera i un punt de recollida selectiva necessaris pel bon funcionament del port; la millora dels canals interiors, amb la rehabilitació de les estructures d’atracament; la reparació dels pantalans i les passarel·les i la millora de les instal·lacions i serveis de les dàrsenes esportives.

D’altra banda, també està prevista la millora de les condicions de l’aigua de l’interior dels canals, l’adequació dels conductes de comunicació entre canals i la col·locació d’elements de seguretat.

El conjunt de treballs de rehabilitació i millora de les instal•lacions s’ha pressupostat en prop de 60 MEUR que aniran a càrrec majoritàriament de la futura empresa concessionària. Aquesta, segons ha informat el DPTOP, durant els primers anys rehabilitarà les instal·lacions en estat més crític, i en fases següents les que es trobin en estat deficient i regular.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li