La Generalitat intercedeix per reclamar a Foment que acabi els enllaços de l’N-II

0
899

 El Departament de Territori i Sostenibilitat ha demanat al Ministeri de Foment el perquè del retard en les obres pendents de l’N-II al seu pas per Pontós, Garrigàs, Borrassà i Palau de Santa Eulàlia. La Generalitat ha reclamat a l’Estat que reprengui les obres “amb la màxima rapidesa” i que concerti les possibles modificacions del projecte adjudicat amb els municipis afectats. El conseller, Josep Rull, va explicar aquesta gestió als alcaldes de Pontós (Jaume Prats), Garrigàs (Josep Masoliver) i Borrassà (Ferran Roquer) durant una reunió que van mantenir dijous, i a la qual també va participar el secretari d’Infraestructures i Mobilitat del Govern català, Ricard Font.
L’actuació prevista pel Ministeri de Foment consisteix a remodelar les interseccions que hi ha actualment entre l’N-II i la GIV-5125 a Pontós i la GIV-6226 a Garrigàs per transformar-les en enllaços a diferent nivell. Els nous accessos han de permetre suprimir els girs a l’esquerra i les incorporacions directes que s’han de fer actualment per millorar la seguretat viària.
Els treballs es van adjudicar per 6,89 milions d’euros. L’empresa adjudicatària va començar tímidament l’obra per la cruïlla de Pontós abans de les eleccions espanyoles del 20 de desembre, però poc després els treballs es van aturar i la zona ja porta més de mig any empantanegada. Aquesta situació ha indignat els veïns i els alcaldes, que van decidir tornar-se a mobilitzar per reclamar a Foment que compleixi les promeses. El 15 d’agost unes 200 persones van tallar l’N-II a l’altura de l’encreuament de Garrigàs i, dues setmanes després (el dia 28), ho van fer a Pontós. Pancartes en mà, van exigir respostes a l’Estat i també van demanar ajuda a la Generalitat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li