La Generalitat edita una guia per a la pesca recreativa

0
548

El document inclou un llistat de 65 espècies amb informació detallada perquè l’activitat sigui més sostenible


 

La Direcció General de Pesca ha editat una guia d’espècies de pesca recreativa a Catalunya. L’objectiu és difondre les característiques biològiques de les espècies i informació sobre els ecosistemes que habiten perquè l’activitat sigui més sostenible. S’estima que a Catalunya hi ha prop de 54.000 pescadors recreatius marins que practiquen com a mínim una de les tres modalitats, sigui la pesca des de costa o embarcació, o la submarina.

La publicació inclou un llistat d’algunes de les 65 espècies objectiu de l’activitat, tenint en compte les 3 modalitats de pesca i el seu estat de vulnerabilitat, obtingudes gràcies als resultats de les enquestes realitzades als practicants de l’activitat a Catalunya, recollits a l’estudi d’ICATMAR, juntament amb l’assessorament de practicants experts en la matèria. La guia presenta il·lustracions de les 65 espècies i comprèn les dades següents: els noms comuns en català, castellà, anglès i francès; la modalitat amb què se solen pescar; la talla mínima legal; la talla de primera maduresa; els períodes i pics de reproducció; el rang de profunditats on viu l’espècie; l’hàbitat on se sol trobar i períodes de veda per a les dues espècies que en presenten a l’actualitat: les garotes i la sèpia.

La guia també incorpora el concepte vulnerabilitat. Aquestes espècies tenen un distintiu davant del nom comú en català segons 3 rangs de vulnerabilitat establerts: mitjana, elevada i molt elevada. Aquesta guia de butxaca s’anirà actualitzant segons els canvis normatius o avenços científics. A més, es distribuirà pel territori, però també es pot trobar en format pdf al web del Departament d’Agricultura. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li