La Generalitat autoritza la construcció d’un centre comercial outlet a la Jonquera

0
573

El Departament d’Innovació, Universitats i empresa ha donat llum verda a la implantació d’un centre comercial de fabricants ‘outlet’ a la Jonquera que tindrà una superfície de 10.000 metres quadrats. El nou centre es trobarà al polígon les Oliveres i incorporarà un aparcament per a 700 vehicles. El projecte que ha rebut el vistiplau, presentat per la societat Ainalita SLU, inclou dos edificis, un dels quals envolta l’altre. La implantació del centre s’adequa al Pla Territorial Sectorial d’Equipaments Comercials de Catalunya (PTSEC). 

Aquest dijous, la Direcció General de Comerç -després de consultar la Comissió d’Equipaments Comercials- ha autoritzat la llicència comercial per a l’obertura del nou centre. El centre comercial de fabricants ‘outlet’ tindrà una superfície de venda de 10.000 metres quadrats i estarà situat entre les avingudes Galícia i Països Catalans del polígon les Oliveres del municipi altempordanès.

L’aparcament previst té una capacitat per a 700 vehicles. D’aquestes places, 442 es trobaran en una planta soterrània i les 258 restants, en superfície. El projecte presentat per la societat Ainalita SLU s’estructura en dos edificis: un en forma rectangular que n’envolta un altre que sobresurt més.

Segons ressalta la Generalitat, la configuració de l’edifici permetrà que hi hagi establiments de diverses mides, que d’aquesta manera es podran adaptar a les necessitats dels operadors. El projecte del nou centre comercial ‘outlet’ s’adequa al Pla Territorial Sectorial d’Equipaments Comercials de Catalunya 2006-2009.

El document preveu unes determinacions específiques per als centres de fabricants. Segons recull el Pla, es poden autoritzar implantacions d’aquest tipus d’equipaments sempre que no se superi la dotació de 5 metres quadrats de superfície de venda per cada 1.000 habitants de l’àrea d’influència de l’establiment projectat. A més, el Pla també limita fins a un màxim de 10.000 metres quadrats la superfície de venda. 
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li