La generació ni-ni

0
634

Generació ni-ni. Amb aquest terme es coneix un nou model d’actitud adolescent i juvenil caracteritzat pel rebuig a l’estudi i al treball. Són joves de fins a 34 anys mancats d’interès i de motivació, sense cap tipus d’expectativa, amb una marcada dependència de la tecnologia i residents a casa dels pares, tot i que es mostren partidaris de mantenir un nivell de vida acomodat i fàcil. Per això s’allunyen de valors com el respecte, la solidaritat, l’esforç, la constància, la responsabilitat o l’afany de superació.
Actualment, a Espanya configuren el 6% dels joves menors de 34 anys. Davant d’aquesta nova evidència, sociòlegs, psicòlegs, psiquiatres i demés es demanen el perquè d’aquesta actitud en un intent de prevenir el seu augment i de trobar vies de solució al problema. Però, com en tot allò referent a les ciències socials i a la conducta humana, la resposta no és senzilla ni fàcil de cercar, ni tampoc té sentit buscar culpables.
Si ens aturem a analitzar el context on ha crescut aquest sector de població, veurem que es tracta d’una societat democràtica que ha experimentat un gran creixement econòmic continuat i un major boom tecnològic. Aquest tren d’alta velocitat ascendent ha xocat de cara amb una crisi econòmica mundial que no valora prou la formació i que dificulta enormement les possibilitats de trobar feina i d’independitzar-se.

MÉS INFORMACIÓ A L’EDICIÓ IMPRESA

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li