‘La Garriga et repta’ amb esport i patrimoni

0
1095

L’Ajuntament de Vilanant col·labora amb la Setmana de la Pedra Seca, activitat impulsada per Col·labora x Paisatge (Adrinoc) amb l’objectiu de promocionar la riquesa patrimonial que tenen al terme municipal


L’Ajuntament de Vilanant col·labora aquest novembre amb la Setmana de la Pedra Seca, activitat impulsada per Col·labora x Paisatge (Adrinoc) amb l’objectiu de promocionar la riquesa patrimonial que tenen al terme municipal. L’alcaldessa, Anna Palet, explica que «el municipi és molt ric en patrimoni de pedra seca i el que volem és que la gent ho conegui». Des del consistori s’han dut a terme diferents accions i projectes per difondre la pedra seca i les seves construccions, com es pot apreciar a l’entrada del municipi –imatge que il·lustra aquesta pàgina– amb la recreació de diferents murs de pedra seca, imitant la tradicional construcció. Una altra manera de fomentar el patrimoni és amb l’adhesió a la Setmana de la Pedra Seca, que enguany, amb la situació de la pandèmia de la Covid-19, s’allargarà durant tot el mes de novembre.

EL REPTE. Des de l’Ajuntament de Vilanant es convida a tothom qui vulgui descobrir l’entorn a fer el repte del Doctor Soler. Es tracta d’una ruta d’uns 6 quilòmetres que tothom pot fer com i quan vulgui pel terme municipal per tal de conèixer i descobrir la pedra seca. El repte i la ruta que proposa el Dr. Soler es pot consultar a la seva pàgina de Facebook des d’ahir, 1 de novembre. Però aquí no s’acaba el repte: el consistori també anima a participar en un concurs fotogràfic a la xarxa social d’Instagram. «La idea és que la gent que faci el repte, mentre passegi per la garriga, pugui fer fotos de les construccions de pedra seca i així difondre el nostre patrimoni, també a les xarxes socials». Un jurat valorarà les imatges i quan s’acabi el repte es dirà qui ha guanyat les categories. En total seran tres: fotografia més original, la més bonica i la més artística. Les bases del concurs i tota la informació es pot consultar a la web.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li