La Galeria el Claustre exposa les onades de Paco Ferrando

0
782

La mostra esta formada per acrílics de l’artista oriolà inspirats en el moment en el que mar i terra col·lisionen


Tot i estar al mig de la rambla de Figueres, aquests dies quan s’entra a la Galeria el Claustre, és inevitable sentir-se envaït per la sensació de trobar-se vora el mar. El culpable, o més ben dit, les culpables, són les pintures realistes de Paco Ferrando que es troben a les parets. Reproduccions d’estil realista, capaces de reflectir de forma precisa i acurada les onades en el seu moment més àlgid: quan toquen terra. Traços definits i depurats al detall, on queda palesa la profunditat de la imatge i la transparència de l’aigua. Un ball harmònic de colors, capaç de transportar l’espectador a la platja mediterrània.

Els acrílics de Ferrando estan creats a partir de fotografies que efectua ell mateix, tot i que admet que amb això no n’hi ha prou: «la observació de la onada ha de ser directa i sostinguda en el temps», puntualitza l’artista. Trobar aquestes onades tant especials no és un procés senzill: «Han de coincidir varis factors. L’aigua ha de ser neta, sinó no hi ha transparència, les onades no poden ser de llevantada, han de tenir 3 o 4 metres d’alçada màxim, i sobretot han de ser a l’estiu. Tot i que en tinc algunes de la tardor i l’hivern, però a l’estiu és quan és mes maca. És molt difícil, i prova d’això és que no en tinc gaires».

Totes les pintures provenen de la mar Mediterrània «són extraordinàriament maques, més que les de l’Atlàntic o el Pacífic, que són més majestuoses i impressionants, però el joc de plecs i transparències de les onades que tenim aquí fan sorgir els colors que intento reproduir».

Els quadres es poden visitar en els horaris d’obertura habituals de la galeria El Claustre de Figueres fins el proper 26 de juny.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li