La Fundació Salut Empordà registra 31 donants de còrnia

0
907

Les encarregades de gestionar tot aquest procés a la Fundació Salut Empordà són les 15 persones d’infermeria dels dos centres que han rebut formació específica de l’Organització Catalana de Trasplantaments


Aquest mes de novembre s’han complert sis mesos de la signatura del conveni de col·laboració entre la Fundació Salut Empordà, el Banc de Sang i Teixits i l’Hospital Clínic de Barcelona per poder facilitar la donació de còrnies en cas de defunció a l’hospital de Figueres o al Centre Sociosanitari Bernat Jaume. En aquest període de temps s’han registrat 31 donacions, la qual cosa significa que 62 persones han pogut beneficiar-se d’un trasplantament.

Les encarregades de gestionar tot aquest procés a la Fundació Salut Empordà són les 15 persones d’infermeria dels dos centres que han rebut formació específica de l’Organització Catalana de Trasplantaments. Fins al mes de maig, la Fundació ja col·laborava amb el Banc de Sang i Teixits en la donació de sang de cordó per a trasplantaments.

Tothom pot ser donant, dels 2 als 85 anys. Si així es decideix, cal comunicar-ho a la família i als amics propers. Contràriament al que es pot creure, tenir miopia, estigmatisme, hipermetropia o haver estat operat de cataractes no impedeix que les còrnies siguin viables per al trasplantament. Tampoc haver estat diagnosticat de càncer. Només es rebutgen les donacions de les persones que pateixen malalties hematològiques i de qui té serologies positives per hepatitis B, hepatitis C o sida, entre altres.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li