La flama més especial torna a Figueres

0
1029

La capital alt-empordanesa acollirĂ  aquest dijous el pas de la torxa dels Jocs Special Olympics


 

El vincle que uneix Figueres amb els Special Olympics continua més ferm que mai. Després que la capital alt-empordanesa acollís el 2010 un dels esdeveniments amb esportistes amb discapacitat intel·lectual més important del món, enguany la ciutat torna a tenir protagonisme amb l’acolliment del pas de la torxa, que tindrà lloc dijous. En concret, la flama començarà a lluir des de la plaça Catalunya, el punt de partida (18 h), i passarà pel carrer Nou, la Rambla i el carrer Girona abans d’arribar a la plaça de l’Ajuntament, la seva darrera parada.

Amb el lema «Millor és qui ho intenta», l’activitat es va presentar dijous passat amb la presència del regidor d’Esports de l’Ajuntament de Figueres, Jordi Masquef; el representant de l’Ona, El Dofí, Mare de Déu del Mont i Altem, Josep Buixó; i el president del Club Bàsquet Escolàpies i representant dels clubs esportius de la ciutat, Ramon Pastoret.

Pastoret, precisament, va recordar que les entitats esportives de la ciutat treballen per l’esport de base: «més que voler tenir grans campions, formem persones». «En nom de tots els clubs estem avocats i contents de participar en aquesta jornada, acompanyarem i donarem suport com sapiguem», va apuntar el president de l’Escolàpies.

Per la seva banda, Buixó va subratllar que «des de fa 12 o 13 anys que he estat al seu costat, m’han ensenyat a estimar la vida i m’han transmès uns sentiments molt importants». El mateix Buixó ha estat l’artífex que els equips adaptats poguessin jugar amb el nom de la Unió Esportiva Figueres durant els últims anys.

Finalment, Masquef va dir que es vol convertir «el pas de la torxa en un esdeveniment ludicoesportiu». «És un orgull, sovint pensem que som nosaltres que ajudem els esportistes, però són ells els qui ens ajuden a nosaltres a ser millors persones», va afegir.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li