La flama dels Special compleix 20 anys

0
518

Figueres va acollir els Jocs Special Olympics a l’octubre del 2000, en un apogeu d’esport i solidaritat


Han passat vint anys, perĂČ la flama dels Jocs Special Olympics encara enlluerna amb força a Figueres i a l’Alt EmpordĂ . El 12 d’octubre del 2000 la ciutat donava la benvinguda a una de les cites mĂ©s rellevants que ha viscut darrerament, un esdeveniment que evidenciava el carĂ cter obert i acollidor de la capital alt-empordanesa.

El tret de sortida, emmarcat a l’Estadi Municipal de Vilatenim, va ser pletĂČric. Al voltant de 12.000 persones van assistir a la inauguraciĂł dels Jocs, el mateix emplaçament on tres dies desprĂ©s, el 15 d’octubre, el president del ComitĂš OlĂ­mpic Internacional d’aleshores, Joan Antoni Samaranch, reconeixia que havia presenciat els «millors Specials» que recordava. Tot plegat, sota l’atenta mirada de l’aleshores alcalde, Joan ArmanguĂ©, tambĂ© a la llotja de l’estadi.

No eren paraules buides, les seves. Si mĂ©s no, les xifres parlaven per si mateixes: durant aquells dies apoteĂČsics, Figueres i la seva rodalia van ser la casa de mĂ©s de 3.000 esportistes (2.376 atletes i 672 entrenadors), arribats d’arreu de Catalunya, perĂČ tambĂ© des de molts punts d’Espanya i de fins a 12 paĂŻsos europeus.

Per cobrir des d’un punt de vista logĂ­stic aquesta arribada massiva de persones, va caldre un equip de voluntaris de grans dimensions. AixĂ­, mĂ©s de 1.200 persones, gairebĂ© la meitat de Figueres, van erigir-se com l’autĂšntic motor dels Jocs, juntament amb la implicaciĂł de mĂ©s de 120 empreses i organismes que van segellar col·laboracions i patrocinis.

ESPORT I SOLIDARITAT. Durant aquells dies, Figueres va albergar una dotzena de disciplines: des de les proves d’atletisme disputades a l’Estadi Albert Gurt fins a les competicions de gimnĂ stica o nataciĂł, per citar-ne alguns exemples. I va ser aixĂ­, a travĂ©s d’aquestes modalitats i de la camaraderia entre els protagonistes que hi imperava, que la torxa de la flama olĂ­mpica va aconseguir brillar amb llum prĂČpia a terres alt-empordaneses.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li