La flama dels Special compleix 20 anys

0
1090

Figueres va acollir els Jocs Special Olympics a l’octubre del 2000, en un apogeu d’esport i solidaritat


Han passat vint anys, però la flama dels Jocs Special Olympics encara enlluerna amb força a Figueres i a l’Alt Empordà. El 12 d’octubre del 2000 la ciutat donava la benvinguda a una de les cites més rellevants que ha viscut darrerament, un esdeveniment que evidenciava el caràcter obert i acollidor de la capital alt-empordanesa.

El tret de sortida, emmarcat a l’Estadi Municipal de Vilatenim, va ser pletòric. Al voltant de 12.000 persones van assistir a la inauguració dels Jocs, el mateix emplaçament on tres dies després, el 15 d’octubre, el president del Comitè Olímpic Internacional d’aleshores, Joan Antoni Samaranch, reconeixia que havia presenciat els «millors Specials» que recordava. Tot plegat, sota l’atenta mirada de l’aleshores alcalde, Joan Armangué, també a la llotja de l’estadi.

No eren paraules buides, les seves. Si més no, les xifres parlaven per si mateixes: durant aquells dies apoteòsics, Figueres i la seva rodalia van ser la casa de més de 3.000 esportistes (2.376 atletes i 672 entrenadors), arribats d’arreu de Catalunya, però també des de molts punts d’Espanya i de fins a 12 països europeus.

Per cobrir des d’un punt de vista logístic aquesta arribada massiva de persones, va caldre un equip de voluntaris de grans dimensions. Així, més de 1.200 persones, gairebé la meitat de Figueres, van erigir-se com l’autèntic motor dels Jocs, juntament amb la implicació de més de 120 empreses i organismes que van segellar col·laboracions i patrocinis.

ESPORT I SOLIDARITAT. Durant aquells dies, Figueres va albergar una dotzena de disciplines: des de les proves d’atletisme disputades a l’Estadi Albert Gurt fins a les competicions de gimnàstica o natació, per citar-ne alguns exemples. I va ser així, a través d’aquestes modalitats i de la camaraderia entre els protagonistes que hi imperava, que la torxa de la flama olímpica va aconseguir brillar amb llum pròpia a terres alt-empordaneses.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li