Inverteixen més d’1 milió d’euros per reforçar i reordenar el port de l’Escala

0
731

L’objectiu principal era reforçar el dic de recer, tant per fora com per dins, per millorar la seguretat de tot el recinte


 

Ports de la Generalitat ha acabat les obres per reforçar la part interior i exterior del dic de recer del port de l’Escala. Uns treballs valorats en 1.070.000 euros que s’han allargat deu mesos i que també han permès reordenar la zona portuària. En termes de seguretat, s’han reforçat el mur de l’espatller del dic i el talús de l’escullera per evitar que els onatges dels temporals de llevant superin el dic i protegir així l’activitat portuària. Però els treballs també han permès reordenar tota la superfície interior adossada al dic.

D’una banda, s’ha creat un nou vial d’accés al port per al trànsit rodat per millorar la mobilitat tant dels vehicles com dels vianants. El vial, de 285 metres pavimentats, és de doble direcció, està il·luminat amb leds i té un pas per a vianants a banda i banda.

D’altra banda, amb l’objectiu de potenciar la sinergia de port-territori, també s’ha construït un nou passeig enlairat a sobre de l’espatller. Té una longitud de 320 metres i transcorre paral·lel al nou vial. Per accedir-hi, s’han construït unes escales i una rampa adaptada per a persones amb mobilitat reduïda. A més, s’hi ha instal·lat una barana metàl·lica.

I aquesta reordenació de l’espai ha permès a l’escar reubicar i renovar tota la seva activitat. Abans, la seva superfície quedava dividida en dues parts, separades pel vial del port. I ara s’ha situat en un nou espai més proper a les embarcacions i envoltat en el seu perímetre pel nou vial. Això millorarà l’eficiència, la seguretat i el servei als usuaris. I a més, també se n’han millorat les naus.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li