La fiscalia italiana obre un procés per investigar el cas de Portbou

0
686

Mentre la GuĂ rdia Civil ha activat els trĂ mits per identificar formalment la noia, el fiscal diu ara que no es va poder penjar sola


La fiscalia italiana ha obert un procediment penal per aclarir la mort de la noia que el setembre del 1990 va aparèixer penjada de la branca d’un pi a Portbou, segons ha publicat el programa Crims de TV3, que afirma haver descobert la identitat de la víctima. La policia ja ha pres declaració a la germana d’Evi Anna Rauter i, a través d’ella, ha sol·licitat al programa l’entrevista amb el forense del cas, Rogelio Lacaci. El forense diu ara que la mort no va poder ser un suïcidi, com s’havia considerat fins al moment, mentre que el guàrdia civil que va investigar el cas l’any 1990, Enrique Gómez Varela, i el forense Narcís Bardalet mantenen que sí que podia ser una mort d’aquest tipus.

La fiscalia italiana té ara sis mesos per investigar les circumstàncies del cas i decidir si arxiva la causa o bé continua endavant amb el procediment penal. Durant aquest procediment, la causa és secreta. A Itàlia, els delictes que comporten una pena de presó de cadena perpètua no prescriuen. Tampoc a Àustria quan es tracta d’un homicidi comès al seu país o per ciutadans austríacs en un altre indret. I durant la investigació, la periodista Marta Freixanet va buscar dades sobre sis joves austríacs que acampaven a 50 metres del pi la matinada que hi va aparèixer penjat el cos de la jove.
A Girona i Madrid, la Guàrdia Civil ha començat tràmits per identificar la noia. Fa uns dies la Policia Judicial, el titular del jutjat número 1 de Figueres i una lletrada van prendre declaració a Cristina Rauter, segons Crims germana de la víctima.

També van recollir objectes personals de la que seria la jove morta, com unes ulleres graduades, un desodorant i un llibre escolar, per intentar recuperar empremtes i comparar-les amb les que els investigadors van agafar al cadàver fa 32 anys. De moment, ni el jutge ni la Guàrdia Civil donen per identificat el cadàver oficialment.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li