La Fira del Vaixell d’Empuriabrava es clausura amb mĂ©s vendes que l’any passat

0
478

La 21a Fira del Vaixell d’Ocasió d’Empuriabrava ha tancat les portes aquest diumenge després de nou dies de certamen a la zona portuària de la Marina amb un balanç de 78 embarcacions venudes –tres més que l’any passat– del conjunt de 500 naus i motos aquàtiques de segona mà que enguany s’havien posat a la venda, amb preus que oscil·laven entre els 6.000 i els 650.000 euros. ‘En general les vendes han estat molt similars al 2008, tot i que teníem molta por de la crisi abans de començar la fira. Llàstima d’aquest últim cap de setmana que ens hagi fet mal temps’, ha comentat Albert Planas, administrador gerent d’Ampurianautic S.L., una de les 25 empreses nàutiques presents a la mostra.

Segons Planas, si aquests dos últimes dies hagués acompanyat una meteorologia favorable el número de visitants i la venda d’embarcacions hauria augmentat amb escreix. ‘La gent ha preferit comprar vaixells de tipus petit o sinó embarcacions grosses mentre que les naus mitjanes, les que valen entre 40.000 i 70.000 euros, no s’han venut’, ha explicat l’administrador d’Ampurianautic. ‘Són les que sempre costen més de sortir’, ha puntualitzat Planas, que ha volgut diferenciar clarament entre la gent dels primers dies del certamen, ‘molt interessada a comprar’, i la gent d’aquest pont de Setmana Santa, ‘que bàsicament venia a passejar i veure vaixells’.

‘Hi ha hagut bastant visitant francès i de l’Estat espanyol. A més de l’habitual públic català’, ha comentat l’administrador d’Ampurianautic. ‘I la gent apreta, apreta molt. Els preus de les embarcacions estan molt rebaixats però el comprador encara vol un descompte i esprem al màxim. És normal, hi ha crisi’, ha reconegut Planas. En els més de 24.000 metres quadrats d’aquesta Fira del Vaixell d’Ocasió d’Empuriabrava, que ha ocupat part de l’Avinguda Fages de Climent, l’aparcament de les Palmeres i les passarel·les del Port de la Marina, el visitant ha pogut trobar una àmplia gamma de naus a vela i motor, iots de gran eslora, caiacs, embarcacions de pesca i pneumàtiques, a més de les últimes novetats en motos aquàtiques.

El certamen també ha ofert una selecció d’estands amb tot de serveis i complements del món de la navegació com ara roba nàutica, instrumentari marítim o productes de neteja del vaixell. D’entre les activitats paral·leles de la Fira, s’ha celebrat una vegada més una convocatòria d’exàmens als títols de Patró d’Embarcació d’Esbarjo (PEE) i Patró de Navegació Bàsic (PNB). ‘No hi ha gaire coses a millorar. Crec que es tracta d’una fira molt consolidada amb qualitat, bona presentació i garantia de totes les embarcacions. De fet, s’ha convertit en la més important de tot l’Estat’, ha finalitzat l’administrador d’Ampurianautic.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li