La Fira del Formatge de Lladó fa 25 anys

0
952

Aquest diumenge, 19 de setembre, el nucli de Lladó i els carrers principals seran l’escenari del formatge català


Aquest any Lladó podrà viure una de les cites més esperades i desitjades del seu calendari: La Fira del Formatge. El pròxim diumenge, 19 de setembre, el nucli urbà de Lladó es convertirà en l’epicentre del formatge català. A més, la Fira arriba a la 25a edició i per celebrar-ho, l’organització ha programat xerrades amb experts formatgers, activitats, musica en directe, les samarretes del cartell, un nou llibre i diferents sorteigs de paneres de productes de la fira, entre altres. Tanmateix, la 25a edició estarà marcada encara per la pandèmia i hi haurà algunes activitats que no es podran desenvolupar. El coordinador general de la Fira, Jan Millastre, detalla que enguany «ens hem hagut d’adaptar a la nova situació de restriccions per la covid-19 i per això aquest any la Fira es realitzarà amb un aforament limitat i amb les mesures d’higiene adequades».

FORMATGERIES I ARTESANS ALIMENTARIS. En aquesta nova edició de la Fira del Formatge de Lladó hi haurà fins a vint formatgers artesans d’arreu de Catalunya i també de la Catalunya Nord. Complementarà la Fira la sisena d’artesans que es dediquen a productes alimentaris de qualitat com ara mel, galetes, embotits, vi, melmelades, salses i olives, pa integral, caramels o coques.

SENSE DEGUSTACIÓ. Les mesures de seguretat de la covid-19 dicten que enguany, a la celebració de la fira, no es podrà fer la tradicional degustació de formatges, per tant, no hi haurà el tiquet de degustació. Des de l’organització, però, detallen «que podrem gaudir de totes les formatgeries i artesans alimentaris de la fira i accedir als seus productes directament».

EL MÍTIC CARTELL. La Fira del Formatge de Lladó està més que consolidada i un dels seus atractius són els cartells publicitaris. Els dissenys d’Àlex Gifreu s’han acabat convertint en un reclam de la celebració, i és que el dissenyador alt-empordanès elabora els cartells de la Fira des de la segona edició. Tal com descriu la organització, la peculiaritat d’aquestes creacions és que sempre s’inspira en una icona del món de la publicitat i l’adapta, amb subtils variacions, al tema relacionat amb el món del formatge. El dia de la fira es poden comprar els cartells i les samarretes de l’edició actual i de les anteriors.

EL LLIBRE. Una de les novetats d’enguany és que s’ha editat un llibre basat en els cartells de la Fira d’Àlex Gifreu que porta per títol Em va fer Àlex Guifreu, 24 cartells per la Fira del Formatge de Lladó. Un títol que, com no podia ser d’altra manera, s’inspira en el títol del llibre Em va fer Joan Brossa. L’autor i dissenyador firmarà i dedicarà el llibre a la carpa de la comissió de la fira.

LA ACTIVITATS. Cal saber que al matí hi haurà una xerrada d’ACREFA i també una de la cervesa La Rufa, a més d’un concert de Fun Blues, i a la tarda un concert de la coral de Lladó i un del grup Könunpar: totes les formacions musicals del programa són locals.


  • Pots consultar la programació de la fira, aquí. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li