La Fira del Bacallà de Mollet de Peralada arriba a la desena edició

0
1563

La Fira del Bacallà i la Fira del Vailet se celebraran el diumenge 8 de març, coincidint amb el Dia de la Dona


Tal com diu la dita, «bacallà, que som quaresma», i Mollet de Peralada, un any més, acull una nova edició de la Fira del Bacallà. Enguany la fira temàtica arriba a la desena edició i presenta una programació d’allò més variada. Coincidint amb la Fira del Bacallà, que organitza l’Associació Amics de Mollet, amb la col·laboració de l’Ajuntament, també celebren la III Fira del Vailet, per tal de donar protagonisme a la mainada i farcir el dia d’activitats infantils, també. En aquesta ocasió ambdues fires se celebraran diumenge, 8 de març, coincidint amb el Dia de la Dona.

FIRA D’ARTESANIA I ATRACCIONS. Al llarg de tot el dia, pels carrers del poble hi haurà parades de productes artesanals de tota mena, a banda de les parades exclusives de bacallà i conserves. I també durant tot el dia hi haurà activitats per a la mainada com ara inflables, tirolines, buguis, jocs tradicionals i tallers temàtics. El preu per accedir a la zona d’atraccions infantils serà de 5 euros, tot el dia, i l’espai serà entre la Placeta, el carrer Colom, el carrer Garriguella i el carrer Figueres.

EL BACALLÀ A L’INSTAGRAM. La fira organitza cada any un concurs fotogràfic a la xarxa social Instagram, però enguany, en el marc del Dia de la Dona, la cinquena edició del concurs tindrà un punt reivindicatiu. Per participar-hi caldrà fotografiar-se de la manera més original possible amb el bacallà lila que hi haurà amagat en alguna zona de la fira. Per tal que la fotografia entri al concurs digital, caldrà etiquetar la imatge amb #firabacallaivailet20 i fer la menció a @amicsdemolletdeperalada. Des de l’organització detallen que el jurat estarà format per una persona de l’Associació, un membre de l’Ajuntament i un fotògraf. La persona guanyadora s’anunciarà el dia 20 de març a través del seu perfil d’Instagram i podrà recollir el premi fins al 20 d’abril. A banda, també destaquen que la imatge podrà ser utilitzada per a l’entitat.

Relacionat encara amb les fotografies, al llarg del dia de la fira es podrà visitar una exposició d’imatges de Nepal i les Maldives de Baldiri Riera, a la sala del centre cívic de Mollet.

EXHIBICIONS. Com en altres edicions, l’esport i l’art de l’Escola Kang, el Club Patí Sport Peralada, el Bàsquet Peralada, l’Esbart Nova Dansa de Figueres i la Coral Gospel ABS Peralada seran protagonistes també de la jornada firaire. Hi haurà diferents tornejos i exhibicions de bàsquet, taekwondo, ball, patinatge o cant coral als diferents espais, com ara el centre cívic, la plaça 1 d’Octubre, la plaça de l’Església i la pista de l’Era Nova.

GARNATXA. Al Trull de Can Portes hi haurà jornada de portes obertes de les 11 a les 13 h amb degustació de garnatxa centenària.

TEATRE I CERCAVILA. A les 12 h la Mula Baba de Girona oferirà un teatret per explicar la seva història. Cal destacar que la Baba Babarota es va construir el febrer de l’any 2014 amb la voluntat de recuperar la mulassa de Girona. El projecte de recuperació de la mulassa va rebre la beca Jaume Casademont de cultura popular i va ser reestrenada a la Fira de la Mediterrània de Manresa l’octubre del 2014. Enguany la formació oferirà el teatre Mula Baba per tal de difondre la seva història, a la plaça de l’Església.

CERCAVILA. La diversió i la xerinola s’estendrà pels carrers de Mollet de Peralada a partir de les 12.30 h amb la cercavila que faran Els GraLlers, Els Grallers d’Espolla, la Mula Baba de Girona, la Colla Gegantera de Corçà, la Colla gegantera del Port de la Selva i, com no podia faltar, la Mulassa de Mollet. La cercavila començarà a la plaça de l’Església.

DINAR POPULAR. Al migdia, concretament de les 12 a les 15 h, es podrà tastar l’arròs amb bacallà que s’oferirà com a dinar popular. Qui vulgui participar-hi, haurà de comprar un tiquet de 8 euros, que inclourà l’arròs amb bacallà, pa, vi, aigua i postres. Destaquen que per dinar hi haurà fins a tres torns: el primer a la 13 h, el segon a les 13.30 h i el tercer a partir de les 14 h. I assenyalen també que l’arròs serà de la modalitat Avi Trias, de Pals.

ACTUACIÓ INFANTIL. Jordi Patxeco serà l’encarregat d’oferir l’espectacle infantil que es farà a la tarda de la fira. L’actuació començarà a les 17 h i comptarà amb un concert de Patxeco.

CONCERT FI DE FIRA. Com en altres anys, el grup encarregat de cloure la nova edició de la Fira del Bacallà i la Fira del Vailet serà el grup agullanenc Francky Les Guilles, que oferirà un concert de rock amb les versions dels clàssics de tota la vida. L’actuació musical començarà a les 18.30 h i es farà a la plaça 1 d’Octubre.

  • Pots consultar el programa de la fira, aquí.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li