La Finestreta Única Empresarial, present a tota la comarca

0
869

Actualment, la FUE arriba a 905 municipis de Catalunya, el 96% del total


Tots els municipis de l’Alt Empordà, un total de 68, són presents a la Finestreta Única Empresarial (FUE), l’espai físic o virtual des d’on les empreses poden fer totes les gestions necessàries per desenvolupar la seva activitat, amb independència de l’Administració responsable.

De fet, la tendència comarcal segueix el ritme d’una consolidació que també ha arribat a la major part de Catalunya: actualment, la FUE arriba a 905 municipis de Catalunya, el 96% del total, i pròximament se n’incorporaran quinze més, cosa que cobreix el 76% de la població del país.

Així es va donar a conèixer dimarts passat en la cloenda de la jornada Finestreta Única Empresarial. Ara obrir és més fàcil, ho sabies?, on el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, va detallar com un dels objectius aconseguir l’adhesió de Barcelona.

Les característiques. El principal valor afegit d’aquesta eina és que permet la integració de serveis i la tramitació unificada, incorporant tots els tràmits i serveis que les empreses necessiten per realitzar la seva activitat al llarg de tot el seu cicle de vida. A més, es tracta d’un element “multiadministració”, és a dir, ofereix tots els tràmits necessaris independentment de quina sigui l’administració encarregada. La finestreta dóna el seu servei per mitjà de diversos canals, tot i que es prioritza l’electrònic.

En total, la FUE permet gestionar 524 tràmits relacionats amb l’activitat econòmica: un 40% dels quals es poden també completar íntegrament a través del canal electrònic. La seva presència, rellevant: mentre el 2014 es gestionaven un 37% dels expedients per via electrònica i un 63% en presencial, el 2016 s’ha invertit la tendència i la gestió electrònica dels expedients ja representa el 72% del total.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li