La Figueres de les dones

0
2316

Les fotògrafes Montse Capel, Conxi Molons, Maria Alzamora i Ona Vila exposen a l’Espai Cultural La Cate


 

Quatre fotògrafes de Figueres, de la comarca, mostren com veuen, rere els objectius de la seva càmera, la ciutat: Montse Capel, Conxi Molons, Maria Alzamora i Ona Vilar. «Ulls de dona mirant Figueres» és una exposició organitzada per La Cate, inaugurada el passat 27 d’abril, que recull un total de dotze fotografies, tres de cada autora, de temàtica lliure.

Maria Alzamora i Montse Capel opten pel blanc i negre, per un caire més intimista. Per una banda, Alzamora parla de Figueres amb les imatges d’un cos, d’un home, nu. Perquè una ciutat _com s’insinua en la mostra_ no només és una façana, un carrer transitat: també és allò que passa rere les finestres, cap endins. Per la seva banda, Capel utilitza, com de costum, l’autoretrat, sempre amb un toc eròtic, volgudament transgressor. Apareix a la Casa Nouvilas, igualment davant del Teatre-Museu Dalí i, a l’exposició sobre la seva ciutat, escriu el següent: «És un amor-odi el que tinc per tu, a vegades tan única i d’altres tan desconeguda, però et sento meva. Ets l’arrel de molts artistes, per això tinc a vegades una forta influència daliniana, però mira’ns a totes les generacions perquè som teus, som d’aquí, però també d’enllà».

La fotoperiodista Conxi Molons, amb més de trenta anys d’experiència a les espatlles, s’ha inspirat en el castell de Sant Ferran, en la seva llum, en el ventall de perspectives. I la jove fotògrafa de Garrigàs, Ona Vilar, que assegura que la càmera és el seu tercer ull, ha retratat la vida, del dia a dia, als carrers. Una senyora asseguda en un banc, contemplant una desèrtica Rambla; un home, des de l’estació de tren, que mira la càmera amb una cigarreta que s’esfuma entre els dits; una noia que ven fruites i verdures al mercat dels dimarts.

HORARIS. És la primera exposició que produeix l’Espai Cultural La Cate. Es va poder veure del 27 d’abril al 5 de maig. El dia 15 es va tornar a exhibir i romandrà oberta al públic fins al proper 6 de juny. Divendres i dissabte es pot visitar de 18 a 20 h; diumenges i festius, d’11.30 a 13.30 h. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li