La fibra òptica és a tocar

0
637

La Generalitat de Catalunya ha aprovat l’amplicació per estendre la xarxa el 2020 i el 2021


La Generalitat de Catalunya té com a objectiu accelerar el desplegament d’aquesta infraestructura digital arreu del territori. És per això que informen que s’invertiran 57 milions d’euros més, que se sumen als 13,5 que ja estan en execució per connectar les capitals de comarca. Així doncs, en total, el Govern destinarà fins el 2021 un total de 70 milions d’euros per estendre la xarxa de fibra òptica arreu del territori. A dia d’avui s’estan executant els trams per connectar la totalitat de les capitals de comarca. D’aquesta manera, s’haurà complert el compromís de tenir totes les comarques connectades aquest mateix 2020. El desplegament es farà a tots els municipis de més de cinquanta habitants, de manera que, una vegada executades les obres, un 90% de la població de Catalunya tindrà accés a la xarxa de fibra. En total seran més de 6.000 quilòmetres de fibra que garantiran la connectivitat.

A L’ALT EMPORDÀ. Segons detallen des del Govern català, els trams previstos en l’encàrrec per aquest 2020 i el proper 2021 a la comarca seran els següents: Parlavà-Figueres, Figueres-Palau-saverdera, Roses-Llançà i, finalment, la connexió entre Figueres i Avinyonet de Puigventós.

FIBRA ÒPTICA NEUTRA. El projecte del Govern d’articular una xarxa de fibra òptica neutra, oberta i amb una tarifació pels serveis de connectivitat independent de la distància és un fet que ha demostrat la seva efectivitat per fomentar el desplegament de xarxes finalistes per part dels principals operadors.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li