La fibra òptica arribarà l’any que ve a Castelló, Vila-sacra, Fortià i Roses

0
4263

La Generalitat i la Diputació volen que al 2023 tots els municipis de la demarcació estiguin connectats a la xarxa


 

Pas important per l’ampliació de la xarxa de fibra òptica a la comarca. El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Josep Puigneró, va anunciar dijous passat el desplegament d’aquesta tecnologia des de Figueres fins a Roses per aquest mes de desembre. Es tracta d’un tram de 25,4 quilòmetres que seguirà el recorregut de la C-260 i que representarà una inversió 340.000 euros.

Paral·lement a la inversió que comunicarà la capital amb Roses, s’habilitarà un nou node de telecomunicacions a Figueres (98.000 euros d’inversió). En total les dues actuacions tindran un cost total de 430.000 euros.

El tram Figueres-Roses permetrà estendre la fibra als municipis de Castelló d’Empúries (inclòs el nucli d’Empuriabrava), Vila-sacra, Fortià i Roses. El conseller Puigneró va anunciar que s’estudiarà també que altres municipis de l’entorn com Vilajuïga, Vilabertran, Peralada o Palau-Savardera es puguin connectar amb fibra òptica a través de l’acord amb la Diputació de Girona per estendre la connectivitat a tota la demarcació.

FIGUERES. Actualment la fibra òptica a l’Alt Empordà està estesa -i en marxa- a Figueres i el seu entorn en uns 24,5 quilòmetres. Aquest tram està dotat amb la nova tecnologia des de la legislatura anterior del Govern i va representar una inversió de 245.000 euros. El compromís del Departament de Polítiques Digitals és fer arribar la fibra òptica a totes les capitals de comarca el 2020 i als nuclis de més de 50 habitants el 2023. En aquest sentit, la setmana passada Govern i Diputació van signar un acord per impulsar el procés d’implantació de la fibra òptica les comarques gironines.

IMMINENT. La Generalitat ha dividit en quatre fases el desplegament de la fibra òptica (vegeu mapa). Segons aquesta classificació, municipis com la Jonquera, Agullana, Cantallops, Albanyà, Sant Llorenç de la Muga, Terrades, Cistellla, Llers, Vilanant i Avinyonet tindran la fibra òptica de manera gairebé imminent.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li