La Festa de la Sal vol ser Patrimoni

0
1409

Amb el dossier de la candidatura s’adjunta un vídeo que recull en 10 minuts els valors d’aquesta festa


L’Ajuntament de l’Escala presentarà aquesta tardor la candidatura per tal que la Festa de la Sal sigui reconeguda com a Patrimoni Immaterial de la Unesco. El 2016 ja va ser declarada Patrimoni Festiu de Catalunya per part de la Generalitat, i en els darrers anys s’han recollit diferents suports a aquesta candidatura, com el de la xarxa de Museus Marítims de la Mediterrània o de l’Associació de Patrimoni Marítim Europeu, de les quals el Museu de l’Anxova i de la Sal de l’Escala en forma part.

Està previst que aquesta tardor s’enviï el dossier que s’està acabant de redactar. Des de l’Ajuntament, la regidora de Promoció Econòmica i Turística i coordinadora de l’àrea de Desenvolupament Econòmic i Cultural, Marta Rodeja, es mostra convençuda de les possibilitats de la candidatura de la Festa de la Sal, «pels molts valors que representa, des de la implicació de bona part dels habitants del municipi fins a l’atractiu turístic i cultural, o la recuperació de les tradicions que van donar origen a l’Escala i l’intercanvi entre cultures de tot el món, així com la difusió d’aquestes tradicions en l’àmbit educatiu».

LA 22A EDICIÓ. Comença aquest divendres 20 de setembre, amb el concert inaugural, amb cants i danses dels gitanos del Rajasthan i dels gitanos de Catalunya (19 h, a l’Alfolí de la Sal). També el divendres s’inauguren dues exposicions de fotografies: «Festa de la Sal de l’Escala, patrimoni immaterial», amb imatges captades per diferents fotògrafs referides a aquesta festa, i «Danses gitanes», amb imatges de Jacques Leonard. A les 10 de la nit començarà el Cercabars, una cercavila amb el Cor Indika a través dels bars i tavernes de la platja.

Entre la multitud d’actes que hi ha programats pel dissabte, en destaquem la tradicional mostra d’oficis mariners, l’arribada a la platja dels vaixells de la sal a partir de les cinc de la tarda, i la representació de balls ancestrals de l’Escala com són el ball de nyacres, la farandola o l’espectacular ball del drac.

El punt final per aquesta edició arribarà el diumenge amb una visita guiada a l’Alfolí de la Sal i al nucli antic de l’Escala.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li