La falta de vent dificulta la progressió del ‘Fòrum Marítim Català’ al Mediterrani

0
460

El poc vent ha estat una constant en els primers dies de navegació per a les catorze embarcacions que des de divendres al migdia participen a la segona Barcelona World Race, i un dels més perjudicats ha estat el Fòrum Marítim Català del figuerenc Gerard Marín (CN Llançà) i del francès Ludovic Aglaor.
L’embarcació del regatista altempordanès havia superat dilluns el cap de Gata (Andalusia) i ocupava la tretzena posició a 24.232 milles de l’arribada i a 131,5 del líder, el Virbac-Prapec 3, però a només una milla de l’Hugo Boss, que era dotzè, mentre que el Central Lechera Asturiana se situava 6,1 milles per darrere.
El Fòrum Marítim Català es va endarrerir molt durant la primera nit de la prova en navegar més a l’Est que la resta de la flota, ja que es va trobar amb vents més fluixos que els seus rivals. La situació va variar lleugerament diumenge, com va reconèixer Gerard Marín: “Per fi hem trobat una mica de vent. Aquest matí hem topat amb un peix lluna molt gran que s’ha clavat a la pala del timó. Tot i que aquestes milles que ens porten valen doble, confio que podrem recuperar-les a Gibraltar. Ara el vent rola al sud, i segueix havent-hi molta diferència de vent a poques milles de distància. És un camp de mines ple de trampes. Visca el Mediterrani!”.
Per davant, l’arribada dels capdavanters a Gibraltar estava prevista per la passada matinada. La flota avançava lentament pel mar d’Alboran amb un dèbil vent de l’oest que obliga les embarcacions a navegar contra el vent i lluitar contra les fortes corrents en mig del dens trànsit marítim.

tàctiques diferents. Sis dels vaixells van optar diumenge per apropar-se a la costa africana, i això els ha permès distanciar-se de la resta, que va decidir l’opció nord o quedar-se al mig. El Vibrac-Paprec 3 lidera la classificació perseguit pel Foncia (a 14,1 milles), el Neutrogena (a 25,3), l’Estrella Damm (a 26,3), el Mirabaud (a 33,5) i el Gaes (a 51,5).

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li