‘La drecera’ de Miquel Martín, nou premi Maria Àngels Anglada

0
776

El jurat presidit pel director de l’institut, Quim Bruguera, i integrat per Agnès Lladó, alcaldessa de Figueres; Joan Manuel Soldevilla, Daniel Genís, Josep Buxeda, Nati Vilanova i Anna Perera entre d’altres, ha valorat la naturalitat de les descripcions i la fluïdesa del joc de veus de la novel·la de Martín


La drecera, de Miquel Martín Serra (Begur, 1969), ha obtingut el Premi de Narrativa Maria Àngels Anglada a obra publicada que promou l’Institut Ramon Muntaner de Figueres. El jurat presidit pel director de l’institut, Quim Bruguera, i integrat per Agnès Lladó, alcaldessa de Figueres; Joan Manuel Soldevilla, Daniel Genís, Josep Buxeda, Nati Vilanova i Anna Perera entre d’altres, ha valorat la naturalitat de les descripcions i la fluïdesa del joc de veus de la novel·la de Martín. El reconeixement està dotat amb 2.000 euros, compta amb el suport de la família Geli-Anglada, amb el patrocini de l’Ajuntament de Figueres, així com amb la col·laboració de la Diputació de Girona i de l’Associació de Pares del centre. Es preveu que el lliurament d’aquesta divuitena edició es celebri a mitjans de juny, a la sala d’actes de l’Institut Ramon Muntaner.

El Premi de Narrativa catalana Maria Àngels Anglada a obra publicada, es un guardó nascut amb la voluntat de contribuir al foment de la literatura catalana, refermar la projecció cívica i cultural de l’institut i enaltir la memòria de l’escriptora Maria Àngels Anglada (Vic, 1930 – Figueres, 1999), que va ser professora del centre. Entre els autors i obres guardonats anteriorment s’hi troben entre d’altres, Emili Teixidor (Pa negre, 2004), Quim Monzó (Mil cretins, 2008), Jaume Cabré (Jo confesso, 2012), Rafel Nadal (Quan en dèiem xampany, 2014), Pep Puig (La vida sense la Sara Amat, 2017) i Irene Solà (Canto jo i la muntanya balla, 2020).

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li