La DO Empordà tanca la verema havent produït un 12% més de raïm

0
1892

Com ja és habitual, les varietats autòctones han estat les més abundants, amb més del 70% de la producció total


 

La DO Empordà ha tancat una de les millors veremes de la dècada. En els darrers mesos, els cellers empordanesos han collit un total de 9,7 milions de quilos de raïm, xifra que representa un augment del 12% respecte del 2017, i del 13% en comparació amb la mitjana de la dècada.

Les pluges que van caure durant la primavera, la bona climatologia de l’estiu i la manca de fenòmens meteorològics o sanitaris que hagin afectat negativament les vinyes són els factors que han propiciat aquest augment de producció. I aquestes mateixes condicions han afavorit que l’estat sanitari de les vinyes hagi estat excel·lent, i que pràcticament el 100% del raïm hagi entrat sa als cellers. Per això els bons resultats d’aquesta campanya permeten a la DO ser molt optimista pel que fa a les bones aptituds enològiques del raïm, que s’espera repercuteixen en una molt bona qualitat dels vins de l’anyada.

Els cellers de la DO Empordà van començar la verema en les dates tradicionals, entre mitjans i finals d’agost, i van acabar els treballs a finals del mes passat. Com ja és habitual, les varietats autòctones han estat les més abundants, amb més del 70% de la producció total. Les garnatxes negra, blanca i roja han estat les més majoritàries i representen el 33,9% de tota la producció, mentre que la carinyena o samsó suposa el 18% del total collit aquest any.

YOSHIKO AKEHI, FASCINADA. La periodista, investigadora del món del vi i escriptora japonesa Yoshiko akehi ha visitat recentment diversos cellers de la DO Empordà, on ha tastat els vins d’una vintena de productors, i i ha quedat «fascinada».

Akehi, que és una de les ambaixadores més importants dels vins catalans al Japó, ha declarat que «l’Empordà té unes grans possibilitats de ser una zona vinícola molt atractiva pels amants i entesos del vi per la peculiaritat i qualitat dels seus vins», i ha afegit que la varietat de sòls «és molt atractiva en una zona petita».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li